Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Vandaag heeft Marijke om 9:00 uur een afspraak in de Daniël den Hoed kliniek om voorlichting te krijgen over de chemo die ze vandaag voor de eerste keer gaat krijgen en zo loop ik dus al voor 7:00 uur met Charlie op straat.

IMG_9720

Marijke heeft al zo veel verschillende chemokuren gehad, dat zij ondertussen de verpleegkundige bijna meer kan vertellen over de verschillende bijwerkingen, maar het hoort er nu eenmaal bij.

Ik zet Marijke af bij de ingang en ga n dan op zoek naar een gratis parkeerplek en na 2 rondjes vind ik inderdaad een plekje; niet erg groot, maat met stuurbekrachtiging en achteruitrijcamera uiteindelijk een makkie Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_9721IMG_9722

Als ik bij de dagbehandeling aankom, wordt Marijke juist binnen geroepen. Ik loop achter haar aan en kom dan Marijke Huijsman en Paola Veenstra tegen en raak met hen aan de praat. Paola vindt de foto van Marijke en mijn, die Maaike Schuurman afgelopen zaterdag van ons heeft gemaakt erg leuk geworden en ze nodigt me ook uit om nog eens te reageren op de FB pagina van Borst Vooruit.

Als ik in het kamertje van de verpleegkundigen binnenstap, is Marijke al in een geanimeerd gesprek over het symposium van afgelopen zaterdag in Maastricht.

IMG_9723IMG_9724

De verpleegkundige kijkt in het systeem nog even naar de eventuele vervolgafspraken, maar zij ziet alleen de bij ons bekende afspraken op 6 en 9 november 2017.

Om 10:00 uur mag Marijke in de stoel plaats nemen en wordt de PAC aangeprikt. Ondertussen is Marijke Huijsman door de scan gegaan en zij komt even met Marijke bijkletsen. Omdat beide Marijkes een beetje gelijk oplopen, hebben ze de nodige ervaringen uit te wisselen.

IMG_9726IMG_9728

IMG_9729

De Eribuline die Marijke krijgt heeft ongeveer 10-15 minuten nodig om door te lopen en daarna wordt er gespoeld.

IMG_9730

Om 11:00 uur kan de PAC weer los gekoppeld worden. De volgende afspraak is maandag 6 november 2017, waarbij eerst bloed wordt afgenomen en als de uitslagen goed zijn, krijgt ze aansluitend de volgende kuur. 20 november 2017 is er dan weer een consult bij dr. Jager.

Dit bericht is geplaatst in Borstkanker met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Nieuwe ronde, nieuwe kansen

  1. Jo.S schreef:

    Lieve mensen
    Ik ken jullie (nog) niet. Zaterdag op het symposium in Maastricht zaten we eerst naast elkaar en later bij de groep Keuses maken. Hier vertelden jullie ons over de site samen verder. Ik ben totaal onder de indruk over jullie moed. Chapeau! Jullie verhaal geeft mij moed. Ik kwam uit Maastricht thuis en werd steeds somberder. Al die mensen met uitzaaingen. Zag het niet meer zitten maar ik realiseer me nu dat we er nog zijn en leven. De sombere dagen (die er al enkele jaren zijn, mede door blaaskanker van m’n man) zullen beslist nog voorkomen maar ik ga jullie voor ogen houden. Mensen met een enorme moed.

  2. Jo.S schreef:

    Trouwens heel veel sterkte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *