Blaasontsteking – Part I

Marijke vergaat al een paar dagen van de pijn, maar nu heeft ze er ook koorts bij en dat is in haar situatie in elk geval meer dan zo maar een waarschuwing. Omdat het idee naar Rotterdam te moeten haar niet aanspreekt, belt ze met de Huisartsenpost van het Bravis Ziekenhuis en daar krijgt ze te horen dat ze over een half uurtje urine mag komen brengen.

Even later komt ze uit de badkamer en de kleur van de urine verraadt al dat er sprake is van een blaasontsteking Denkende emoticon. We wachten een kwartiertje en rijden dan naar het ziekenhuis.

IMG_1537

Als Marijke de urine heeft afgegeven, mogen we in de wachtkamer plaats nemen en ik ben werkelijk verbaasd hoeveel mensen hier wel zitten Verraste emoticon. Zelfs op een maandagochtend bij de huisarts zou ik dit al een belachelijk aantal vinden en ik vraag mij in alle ernst af wat mensen doet besluiten om op zondagochtend naar de dokter te gaan Lachende emoticon met rollende ogen.

IMG_1536Gelukkig duurt het nog geen kwartier voordat Marijke naar binnen mag en de arts bevestigt dat er inderdaad sprake is van een forse blaasontsteking. Marijke krijgt een recept mee voor een anti- bioticakuur en die kunnen we direct bij de ziekenhuisapotheek ophalen.

Ik parkeer de auto bij de apotheek en ook daar is het bijzonder druk; er zijn 5 mensen voor mij, maar we worden allemaal erg snel geholpen en 10 minuten later sta ik weer buiten.

Nog meer medicatie en nu maar hopen dat de kuur zijn werk doet.