Culinair arrangement Slot Doddendael: Dag 2
We liggen al een tijdje wakker en uiteindelijk besluiten we om er om 7:30 uur dan maar uit te gaan.
Nadat we gedoucht hebben, is het wachten op het ontbijt, dat om 8:30 uur op de kamer geserveerd zal worden. Het wordt een paar minuten later, maar het is het wachten meer dan waard .
Er zijn verse, nog warme witte en bruine broodjes, croissants, zalm, jam, rauwe ham, rosbief, kaas, brie, verse jus d’orange, yoghurt, aardbeien en frambozen.
Het ziet er allemaal geweldig uit en smaakt ook nog eens heel erg lekker en we genieten er samen dan ook uitgebreid van.
Aan alle mooie dingen komt een eind en als we na het ontbijt nog thee en koffie hebben gedronken, is het tijd om af te rekenen en dat moet beneden in de brasserie gedaan worden.
Het is 10:00 uur als we het slot verlaten; wat een geweldige belevenis was dit.
Op de binnenplaats valt ons nu pas op hoe bijzonder de boom is, waar ik gisteren tijdelijk de auto had geparkeerd.
We lopen naar de auto en ik stop nog even om van het slot een paar foto’s te maken. Wij hadden de kamer in de rechter dakkapel, waarvan het raam nog open staat.
Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar Bergen op Zoom en doordat de kortste en snelste weg, namelijk via de A59, afgesloten is, rijden we via Vught en Helvoirt naar huis. Ik stop in Helvoirt nog even bij het huisje waar mijn opa en oma gewoond hebben en dat wordt op dit moment gerenoveerd en ziet er nu al prachtig uit.
Als we bij Roosendaal zijn, stoppen we nog even voor wat plantjes bij de Groene Loods.
Als we thuis komen, ligt er een kaartje van Berry’s Bloemenshop, die tevergeefs aan de deur is geweest met een boeket. Later op de dag wordt dit alsnog bezorgd.
Marijke zorgt er voor dat de planten allemaal een plekje krijgen en de witte pot met blauwe Hortensia’s die we gekocht hebben, staat prachtig bij de voordeur.
Dat is nog eens een goed begin van de dag! Wat is het slot ook prachtig zeg! En vandaag weer feest, fijn!