De Harde Kern bij Ribhouse Texas

Vandaag gaan we met de harde kern uit eten bij Ribhouse Texas in Woudenberg. We hebben rond 19:00 uur afgesproken en als ik aan kom rijden, zit het hele buitenterras vol. Niet zo verwonderlijk want het is qua weer vandaag een fantastische dag met uitsluitend strak blauwe hemel, zon en een temperatuur van rond de 25 graden.

Karin en Fons zijn er al en bij het zoeken naar een parkeerplaats kwam ik Jacqueline en Peter al tegen.

Als er iemand komt vragen wat we willen drinken, krijgt deze dame gelijk te maken met de humor van Peter. Als zij hem vraagt wat hij wil drinken, vraagt hij haar: “Hebt u ook Rivella?”, waarop zei zegt: “Zeker hebben we dat”, waarna Peter vervolgens antwoord: “Mooi, doe mij maar een BaCo…”.

Vervolgens komen Loes en Ed binnen en tot slot arriveren Guda en Rob. We zijn weer compleet en het spreekwoordelijke feest kan beginnen.

We krijgen alle tijd om gezellig te kletsen en hoewel we hebben afgesproken, zeker vanavond niet over “het werk” te praten, kunnen we niet helemaal om het onderwerp heen.

Voor Ed en voor mij is het een kwestie van aftellen; Ed zijn laatste werkdag is 5 juli 2019 en mijn allerlaatste werkdag is 11 juli 2019.

Het is 20:00 uur als we verzocht worden naar onze tafel te gaan en nadat we allemaal een drankje hebben gekozen, kunnen we de kaart gaan bestuderen.

De kaart is bijzonder uitgebreid en voor de liefhebbers zijn er zelfs stukken vlees van om en nabij 1 kilo te bestellen.

Ik kies als voorgerecht voor Triple Fish, een trio van vis, bestaande uit gerookte zalm, garnalencocktail en gemarineerde gamba’s in knoflook.

Als hoofdgerecht ga ik voor de Lady Steak, zeer malse ossenhaas, die werkelijk boterzacht is.

Na lang nadenken -er staan ook zoveel lekkere desserts op de kaart-, kies ik uiteindelijk voor de New York Cheesecake, bestaande uit Cheesecake met frambozen en vanilleroomijs.

Het smaakt ons allemaal bijzonder goed en er wordt -uiteraard onder leiding van Peter- weer enorm gelachen, terwijl Guda met slagroom Ed te lijf gaat.

Als we om de rekening vragen, is er verder in het hele restaurant niemand meer aanwezig, behalve bedienend personeel. Op de rekening staan bedragen die niet kloppen; zo zijn 5 cola light van € 2,10 samen € 28,50! Het blijkt echter te gaan om 5 BaCo’s, maar om de een of andere reden staan deze op de rekening als cola, maar in de elektronische kassa staat het wel juist aangegeven.

We hebben besloten om in september te gaan eten bij Chardonay in Leusen en nemen buiten afscheid. Ondanks dat het tegen middernacht loopt, is de temperatuur nog bijzonder aangenaam.

Ik ben uiteindelijk om 1:15 uur thuis.