Oedeemtherapie

Marijke heeft inmiddels een steunkous aangemeten gekregen en omdat zij zelf de kracht niet meer heeft om die aan te trekken, mag ik haar daarbij helpen.

IMG_1980

Marijke laat zich wekelijks door haar fysiotherapeut Tanja Ivanovski, die ook gediplomeerd oedeem- en oncologisch therapeut is, masseren. Omdat ze eigenlijk dagelijks gemasseerd moet worden, ga ik vandaag met haar mee om instructies te krijgen hoe ik dat moet doen.

IMG_1984IMG_1985

Ik leer niet alleen hoe ik nog beter (lees zonder dat Marijke pijn heeft) de steunkous aan kan doen, maar ook allerlei handeling op de eiwitten en het vocht weg te masseren. Ik vind mezelf een bevoorrecht mens dit te mogen en kunnen doen.

Er is inmiddels bekend dat Kaelen niet alleen het Rotavirus heeft -een besmettelijke ziekte, waarbij de maag en darmen ontstoken raken-, maar daarnaast blijkt hij nu ook besmet te zijn met het RS-virus, het meest voorkomende verkoudheidsvirus bij kinderen dat kan leiden tot benauwd worden door een ontsteking van de kleine luchtwegen, maar zelfs tot een longonsteking Bedroefde emoticon.

Hij krijgt antibiotica toegediend en hij ligt aan de beademing. Op de foto’s zie Nick heeft gestuurd, is duidelijk te zien dat hij pijn heeft en voorlopig zal de kleine man nog in het ziekenhuis moeten blijven.