Pluk de dag en vier het leven

IMG_0360De berichten die wij gisteren kregen, stemmen je natuurlijk niet vrolijk en dan heb je 2 keuzes: of je gaat bij de pakken neerzitten of je probeert binnen de mogelijkheden die er zijn, nog zo veel mogelijk te genieten.

Mensen die ons ook maar een beetje kennen, weten waar wij voor zullen kiezen Knipogende emoticon.

De zaken waar je niet omheen kunt, zoals het naderende afscheid, zijn al lang geregeld en dat betekent dat we ons vooral willen (blijven) focussen op leuke dingen, waarbij nog meer rekening gehouden zal moeten worden met het feit dat Marijke snel(ler) moe is.

Naast de vele kaarten die regelmatig op de mat vallen, zijn er ook bloemen en cadeautjes; erg lief allemaal en we kunnen al die lieve mensen niet genoeg bedanken!

IMG_0364IMG_0365

Marijke gaat vandaag iets niets uitproberen: speculaasbrokken bakken.

IMG_0368

Afgelopen week hebben veel mensen een kaarsje voor Marijke opgestoken, maar blijkbaar waren die kaarsjes niet groot genoeg Knipogende emoticon. Als het donker wordt, steekt Marijke een enorme kaars aan, die ze vandaag van een buurvrouw cadeau heeft gekregen.

IMG_0372

Het is inmiddels 17:15 uur als ik Marijke vraag om zich om te kleden; ze kijkt me verwonderd aan: “Waarom?”. Nou gewoon omdat we vanavond uit eten gaan. Haar eerste reactie op mijn verrassing is ook verrassend: “He, moet dat nou? Je weet dat ik maar heel weinig eet” Lachende emoticon met rollende ogen. Ja lieverd, dat moet Knipogende emoticon. Om 17:50 uur rijden we naar Rotterdam, waar ik een tafel gereserveerd heb bij Parkheuvel.

IMG_0374IMG_0376

Het restaurant kijkt uit op het water en biedt nu een prachtig zich op de verlichte boten die met regelmaat komen langsvaren.

IMG_0377

Omdat Marijke wijn inmiddels niet lekker meer vindt (door de chemo verandert er heel veel, zowel lichamelijk, als geestelijk, maar ook je smaak kan aangetast raken Denkende emoticon), kiest zij voor bruisend water en ik doe gezellig met haar mee.

We krijgen 3 amuses aangeboden, waaronder garnaal bereid met satékruiden, een krokant hoorntje gevuld met mousse en een mini tosti. Bijzonder smakelijk!

IMG_0379IMG_0378

IMG_0382IMG_0386

Vervolgens krijgen we een appetizer, waarin ook garnaal verwerkt is.

IMG_0388IMG_0384

Het voorgerechte is een brandade van kabeljauw met rode kool, quinoa en groene appel.

IMG_0389

Het hoofdgerecht is Hollands hertenkalf, geserveerd met hoppe, rode kool, spruitjes, eekhoornbrood, appel en pastinaak.

IMG_0391

Het toetje is een bosbessentaartje met valrhona chocolade, crème fraiche en cassis sorbet op kruimels van brownie.

IMG_0399

We sluiten af met koffie en die wordt geserveerd met friandises.

IMG_0402

Het heeft allemaal fantastisch gesmaakt en Marijke zag er misschien in eerste instantie tegenop, ze geeft toe dat het een erg leuke verrassing was en dat het eten, zelfs voor haar, precies de juiste hoeveelheid was.