Griep

Hoewel we inmiddels beiden tot de doelgroep  behoren, laten Marijke en ik ons nimmer inenten tegen de griep en de belangrijkstereden daarvoor is dat wij er hebben eigenlijk nooit last van hebben. Misschien maakt het uit wat we onder griep verstaan? Er namelijk zijn hele volksstammen die bij de eerste verschijnselen van verkoudheid en vaak aangemoedigd door berichten in de pers dat er sprake is van een griepepidemie, om het hardst roepen dat ze griep hebben. Wij zijn van mening dat “echte griep” iets is dat je je jaren later nog kunt herinneren omdat het zo vreselijk intens is geweest.

Voor mij was dat in 1981 toen ik tijdens onze vakantie in Frankrijk, een hele week alleen maar in bed heb gelegen en geslapen heb en af en toe wat gedronken.

patient-care-1874746

 

Marijke heeft al bijna 3 weken enorme last van griepachtige verschijnselen, zoals droge hoest, neusverkouden, weinig tot geen eetlust en heel weinig energie. Nu zijn deze klachten natuurlijk voor een deel ook het gevolg van de zware chemo die ze momenteel weer moet ondergaan, maar het is voor haar wel extra belastend.

Sinds afgelopen dinsdag heb ik ook last van griepachtige verschijnselen, maar niet echt droge hoest, geen verstopte neus en mijn eetlust heeft er ook niet onder geleden, maar wel last van spierpijn, hoofdpijn en af en toe klappertanden.

Gisterenmiddag hebben we allebei bijna 2 uur geslapen en nadat we gegeten hadden, zijn we gisteravond allebei nog voor 21:00 uur naar bed gegaan en hebben we, met de nodige onderbrekingen, tot vanochtend  8:00 uur geslapen. Marijke is na vanochtend een boterham gegeten te hebben, onmiddellijk weer naar bed gegaan en heeft tot 13:30 uur weer geslapen. Nu maar afwachten of de klachten verder zullen afnemen?

We voelen ons saampjes een beetje “de lamme en de blinde”, maar we zullen het ongetwijfeld overleven.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijkse beslommeringen met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to Griep

  1. Johan Sijo schreef:

    Wij laten ons altijd inenten omdat we tot de doelgroep horen, maar ook omdat we van mening zijn dat als het niet baat dat het ook niet zal schaden. Evengoed hebben we onlangs behoorlijk last van gehad met oa hardnekkige droge hoest. Op advies van de huisarts hebben we Noscapecttabletten en hoestdrank gekocht en dat heeft zeker bij ons geholpen. Zelfs in Suriname heerst de griepepidemie en een besproken item op tv en bij uitlandigheid wordt in ons geval een grieppakket gereserveerd. Een stuk gewenning! Groetjes uit regenachtig Surimaribo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *