Pluk de dag(en)

Vanavond hebben we afgesproken met mijn collega, vriend en maatje, Ed van der Kooij en zijn vrouw Loes om een hapje te gaan eten bij Restaurant de Beren in Roosendaal.

Als wij even voor 19:00 uur aankomen, zitten Loes en Ed al op ons te wachten. Het is een warm, maar ook emotioneel moment.

IMG_2786IMG_2787

We bestellen wat te drinken en kletsen even gezellig bij. Gelukkig hoeven we niet gelijk te bestellen en hebben we voldoende tijd samen.

Omdat Marijke de laatste tijd een verminderde eetlust heeft, neemt zij op advies van Loes  2 voorgerechten in plaats van een voorgerecht en een hoofdgerecht. Wij kiezen alle drie wel voor een voorgerecht en een hoofdgerecht.

Marijke begint met de meloen met  rauwe ham, Loes en Ed nemen de garnalenkroketten en ik ga voor de pulled porc op toast.

IMG_2789IMG_2791

IMG_2792IMG_2795

Marijke neemt als hoofdgerecht de rundercarpaccio, Loes de Berenburger classic, Ed de sliptong en ik neem de gamba’s.

IMG_2793IMG_2794

Marijke neem vervolgens de notentaart als dessert. Loes gaat voor de Dame Blanche, Ed voor de Crème Brûlée en ik kies voor de Apple crumble.

IMG_2798IMG_2796

IMG_2799

We kletsen nog lekker na en als we afrekenen, is het bijna 21:30 uur. Het afscheid is, gelet op de omstandigheden, emotioneel. We hebben er alle vier onze eigen gedachtes bij.

Om nogmaals te bevestigen dat toeval niet bestaat, is het eerste nummer dat begint te spelen als we wegrijden, een nummer van een van Marijke haar favoriete zangeressen en ook de titel is veelzeggend.

IMG_2800

Dit bericht is geplaatst in (Uit)Eten met de tags , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Pluk de dag(en)

  1. Reny schreef:

    Heerlijk dat jullie een fijne avond met jullie vrienden hebben gehad.
    Het eten klinkt heerlijk en ziet er allemaal lekker uit.

    En inderdaad…………toeval bestaat niet.

    Sterkte voor jullie beiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *