Vandaag zou je 70 jaar zijn geworden…

Ik zou ik niet zijn als ik geen speciale aandacht zou besteden aan het feit dat het dit jaar 70 jaar geleden is dat je bent geboren.

Gisteren ben ik met de kinderen naar Almelo gereden, waar ik zelf de as over de harten heb verdeeld.

Na het vullen heeft Arnaldo de twee helften op elkaar gelijmd, waarna hij ze -als de lijm gedroogd is- verder zal schuren en polijsten. Wij gaan ondertussen in Almelo gezellig lunchen bij ‘t Wethuijs.

Precies op het moment dat we hebben afgerekend, appt Arnaldo dat we de harten kunnen komen ophalen.

Het was vandaag heel bijzonder om Marijke op deze manier in onze harten te sluiten…!

Hart van hout

70 jaar geleden
De liefde van mijn leven
Geboren in Amsterdam

2 jaar geleden
De liefde van mijn leven
Overleden in Bergen op Zoom

De liefde van mijn leven
Hart van goud
Voor eeuwig gevat
In een hart van hout

(C) Ruud Vorstermans

Marijke heeft in 2015, toen we 40 jaar getrouwd waren, een tattoo, bestaande uit een Pink Ribbon met de letters FDKK, laten zetten en ik laat vandaag exact dezelfde tattoo zetten. Het ontwerp van Marijke hadden ze toentertijd opgeslagen in de computer.

Om 14:15 uur zijn ze klaar en met advies om de arm de komende dagen goed met Bepantain in te smeren, fiets ik huiswaarts.

Vanavond heb ik traditiegetrouw een tafel gereserveerd bij ‘t Spuihuis. Ik ben, niet onverwacht, de enige die buiten op het terras zit… Ik bestel een droge rosé.

Ook vandaag kies ik voor een 3-gangenmenu en dat wordt voorafgegaan door een Gazpacho met mangodressing, waarna ik als voorgerecht kies voor Zacht gegaarde Zeebaars met Noordzeekrab, ponzu, avocado, sesam kletskop en komkommer.

Als hoofdgerecht ga ik voor de Scholfilet met Coquilles; geroosterde filet met paksoy, lamsoor, shi take, soja, geroosterde coquille en saus van kokos en kaffir. Als toetje kies ik een oude bekende, namelijk Rood fruit & Chocolade; Panna Cotta van framboos, ganache van aardbei en roos, parfait van witte chocolade en blauwe bes.

Ik eet hier altijd heerlijk, maar vanavond is het -misschien door de omstandigheden- helemaal uitzonderlijk lekker. Nadat ik heb afgerekend, fiets ik op mijn gemak naar huis, waar ik geniet van een kop koffie met een glaasje Drambuie.