Alles behalve rust tussen 2 chemokuren

Ik heb vanochtend een aantal spreekuren in Middelburg en ben om 13:00 uur thuis om Charlie uit te laten, waarna ik achter de PC een boterham eet, zodat ik door kan werken.

Marijke laat weten dat er om 15:30 uur een MRI van haar hoofd gemaakt zal worden. Later appt ze dat ze al eerder terecht kan, niet op de afdeling Radiologie, maar beneden, waar ze al eerder bestraald is.

Als ik in het ziekenhuis aankom en me bij de receptie meldt, krijg ik daar te horen dat er geen MRI’s gemaakt worden en ook als ik haar vertel dat Marijke mij daarover juist apart heeft ingelicht, blijft mevrouw bij haar standpunt dat ik op Radiologie moet zijn; het bewijs daarvoor vindt ze vervolgens in de computer: “Kijkt u maar, om 15:30 uur op Radiologie”. Ik bedank haar voor de moeite en loop vervolgens naar de afdeling waar Marijke ligt en die wordt 15 minuten later in een rolstoel de kamer opgereden.

Ik heb voor Marijke koekjes, snoepjes en mandarijnen meegenomen en nadat Marijke mij haar dagverhaal heeft verteld, haal ik voor haar een kopje thee.

IMG_2669        IMG_2670

IMG_2672       IMG_2673

We praten gezellig en regelmatig komt er een verpleegkundige langs om medicatie te brengen of om zich gewoon voor te stellen.

IMG_2675

Omdat de radio op de kamer niet werkt, zorg ik er voor dat Marijke op de iPad naar Radio 2 kan luisteren. Om 17:00 uur zet Marijke de TV aan om naar het programma van MAX te kijken. Om 17:30 uur krijgt ze haar eten; Nasi Goreng met saté, maar niet zo lekker als thuis Knipogende emoticon.

IMG_2677IMG_2679

Ik vertrek even voor 18:00 uur en pak nog net het staartje van de file voor de Heinenoord tunnel mee. Het is 18:30 uur als ik langs Philip Morris rijd.

IMG_2681

Vanavond eet ik lekker makkelijk, een loempia met wat frietjes. Ik werk nog even op de PC en als ik Charlie heb uitgelaten, is het inmiddels 23:00 uur en ga ik naar boven, waar ik nog wat lees. Even voor middernacht ga ik slapen.