Als je haar maar goed zit

IMG_6042Vandaag zit ik om 5:45 uur achter mijn computer om te werken, want om 8:00 uur moet ik zelf een kleine medische ingreep ondergaan en Marijke heeft om 11:40 uur haar vijfde en laatste bestraling.

We stappen om 11:00 uur in de auto en ik zet Marijke klokslag 11:40 uur af bij de hoofdingang, waarna ik de auto zo waar langs de weg kan parkeren.

Ik heb net genoeg tijd om even mijn mail te lezen, als Marijke al weer naar buiten komt. Ze vertelt me dat bij het inchecken werd aangegeven dat ze om 12:25 uur verwacht werd en dat leverde, uiteraard, stoom uit haar oren op Verraste emoticon. Toen ze de techneut hier op aansprak, vertelde deze dat ze gelijk geholpen zou worden: “Al komt u om 9:00 uur of om 15:00 uur; u wordt gelijk geholpen”. Kijk daar hebben we wat aan Knipogende emoticon. We moeten nog wel even langs de afsprakenbalie, want iemand had de belafspraak van 29 juni verplaats naar 22 juni en dan zijn we nog met vakantie; “Ja, maar als u een mobiel heeft, kan het gewoon door gaan”. Om de dooie dood niet; we willen even 3 weken helemaal los van artsen, behandelingen en ziekenhuizen Verlegen emoticon. De oorspronkelijke afspraak wordt weer in het systeem gezet, waarna wij naar huis kunnen.

We zijn om 12:45 uur thuis; ruim anderhalf uur rijden, voor een behandeling van een paar minuten, maar je moet wat over hebben voor het goede doel, nietwaar? Emoticon die tong uitsteekt

Het is even na 15:00 uur, als Marijke mij achter mijn werklaptop weg roept; we moeten om 15:45 uur bij Hair Jolie zijn, waar Marijke haar nieuwe pruik gaat ophalen en ik moet heur haar nog scheren.

Voordat ik dat ga doen, maak ik eerst nog even een serie foto’s van haar.

IMG_6054IMG_6772IMG_6770

En dan moet mijn lief er aan geloven; in een paar minuten is ze al haar prachtige haar kwijt. Verwarde emoticon.

IMG_6060       IMG_6062

IMG_6066              IMG_6069

Nadat ik haar hoofd heb ingezeept, scheer ik haar voorzichtig. Het is minder emotioneel dan de vorige keer, maar wel een ultiem moment van samen zijn: “Liefde is………. het haar van je partner mogen verwijderen”.

Ze heeft nog een prachtige shawl en die doet ze nu maar even op en dan gaan we op weg naar Hair Jolie.

IMG_6071        IMG_6072

Het is exact 15:45 uur als we op de Zuidsingel de auto pal voor de deur van Hair Jolie parkeren.

IMG_6073         IMG_6075

We worden welkom geheten door Marjorie Juch en Frank de Groot en nadat ons gevraagd is wat we willen drinken, gaan we naar boven.

Marijke heeft afgelopen week exact de zelfde pruik besteld als de vorige keer en Marjorie zal deze weer in model knippen.

IMG_6078        IMG_6076

Marjorie en Frank zijn twee verschrikkelijk lieve mensen met een bijzonder warm hart, die je het gevoel geven, bij vrienden op bezoek te zijn. De aanleiding om hier te zijn, mag dan minder leuk zijn, zij zorgen er voor dat je je bijzonder op je gemak voelt.

IMG_6079         IMG_6081

Nadat Frank Marijke nog een beany heeft gegeven en Marjorie de “oude” pruik heeft gepakt om hem op te pimpen, nemen we afscheid; het is inmiddels 16:45 uur.

Thuis gekomen, laten we Charlie uit en genieten we in de tuin nog een uurtje van het mooie weer.

Al met al een bijzonder enerverende week, waarin weer veel is gebeurd.