“(Be)Leef elke dag; het kan zo maar je laatste zijn”

IMG_0610Vorige week overleed Roelanda Bakker, een lotgenote van Marijke, op 36-jarige leeftijd en afgelopen maandag was zij nog te zien in “De reis van je leven”.

Vandaag keken we samen naar een aflevering van “Mijn laatste keer” en dan besef ik (nogmaals) hoe dankbaar ik mag zijn dat Marijke er nog steeds is en we de afgelopen jaren –en gelukkig nog steeds- samen nog heel veel prachtige dingen hebben kunnen doen en dat Marijke, ondanks de pijn die ze dagelijks heeft, kwalitatief nog een goed leven kan leiden.

Ik vraag mij toch wel regelmatig af waarom de een geconfronteerd wordt met allerhande ellende, van oorlogen, misbruik, enz. tot kanker en een ander (ogenschijnlijk) fluitend door het leven gaat?

Het antwoord op deze vraag  weet niemand, maar wat ik wel weet is dat je tijd te kostbaar is om te verspillen en dat iedereen zich daar af en toe van bewust van zou moeten zijn.

“(Be)Leef elke dag; het kan zo maar je laatste zijn”.