Bescheidenheid siert de mens

Vandaag zou Marijke naar de Algemene ledenvergadering van de Borstkankervereniging Nederland gaan, maar omdat zij zich door de bijwerking van de behandeling en de pijn van de uitzaaiingen, niet lekker voelt, heeft zij zich afgemeld. Het lijkt dus een gewone dag te worden.

IMG_6222       IMG_6223

Dan komt buurvrouw Esther, die jus-d’orange heeft gehaald, met een bos bloemen langs en zij drinkt met ons koffie.

IMG_6224              IMG_6225

Het is 11:20 uur als ik samen met Marijke de hond ga uitlaten; het is prachtig weer en Marijke voelt zich goed genoeg om een rondje om het water te lopen. als we om 11:50 uur thuis komen, is er een gemiste Facetime oproep van Marieke Breunesse van de Borstkankervereniging Nederland en wat zij te vertellen heeft, doet Marijke verbazen; ze wordt er zelfs emotioneel van”. Marieke vertelt haar dat ze tijdens de ALV tot erelid van de Borstkankervereniging Nederland is benoemd.

IMG_6228

Marijke moet het even op zich laten inwerken; in ruim 8 jaar zijn wij allebei nauwelijks emotioneel geweest, in die zin dat we samen niet of nauwelijks een traantje gelaten hebben, maar dit is toch wel een aangrijpend moment voor ons allebei, terwijl ik al lang wist dat dit er aan zat te komen Knipogende emoticon.

IMG_6229               IMG_6237

Het duurt niet lang of we krijgen de beelden van de speech, die door Gerda wordt gegeven, krijgen toegestuurd; emotioneel moment.

Even later is Marijke, vanuit haar rol als aanspreekpunt voor lotgenoten, echter al weer driftig aan het bellen. Via de mammacare verpleegkundige van het Bravis ziekenhuis heeft ze het verzoek gehad om contact op te nemen met een lotgenootje, die het moeilijk heeft. En nog vraagt zij zich af, waarom haar deze grote eer ten deel valt Verlegen emoticon.

IMG_6239

Ze is nog maar ternauwernood bekomen van alle emoties, als overbuurvrouw Mathilde aan de deur staat met 2 prachtige planten namens de buren.

IMG_6240IMG_6241

Om 16:30 uur komt Marieke Breunesse, samen met Marijke’s regionale collega’s Gerda en Marianne, namens de BVN, de oorkonde, het zilveren speldje en de press papier. overhandigen.

IMG_0887IMG_0891

IMG_0894

IMG_0905        IMG_0909

IMG_0951

Omdat het nog steeds prachtig weer is, kunnen we lekker in de tuin zitten.

IMG_6242IMG_6244

Als de dames weg zijn, vind ik wel dat we het glas mogen heffen; het is tenslotte een heel bijzondere gebeurtenis.

IMG_6263

Mijn eigen POWER-vrouw Rood hart.