Voor bestraling 2 x op en neer naar Rotterdam

Vandaag moet Marijke om 9:00 uur in de Daniël den Hoed kliniek in Rotterdam zijn, voor de intake bij de radioloog en mede daarom ben ik al om 5:40 uur op.

IMG_6994

Als Charlie is uit geweest, ontbijten we samen en dan vertrekken we om even na 8:00 uur richting Rotterdam, waar ik Marijke om 8:45 voor de deur af zet en op zoek ga naar een parkeerplaats. Het kost me een rondje rijden en dan heb ik voor vandaag mijn gratis parkeerplaats weer gevonden Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_6996

Marijke zit inmiddels in de kelder al bij de afdeling Radiologie, waar ze bezig is met het invullen van een formulier inzake de pijnmedicatie die ze momenteel gebruikt.

IMG_6997IMG_6998

Om 9:00 uur worden we bij de radioloog binnen geroepen en nadat Marijke een aantal vragen heeft beantwoord, onderzoekt de radioloog de plek, waar de pijn het hevigst is en als ze die gevonden heeft, slaakt Marijke even een kreet Denkende emoticon. De radioloog verontschuldigt zich en zet met een viltstift een puntje op die plek, zodat die straks kan dienen als richtpunt voor de CT-scan.

De radioloog geeft na een nieuwe bestudering van de vorige CT-scan aan dat de uitzaaiingen aan de linker zijde groter zijn, dan aan de rechterzijde, maar dat voor nu, op basis van Marijke haar beschrijving van de pijn, de rechter zijde bestraald zal worden; het gaat om één dosis.

Hierna worden we begeleid naar een andere kamer, waar een verpleegkundige uitleg zal geven over de bestraling en de effecten, maar zij geeft na binnenkomst al aan dat Marijke, gelet op het feit dat dit al de vierde keer is dat ze bestraald gaat worden, misschien al meer weet, dan zij Knipogende emoticon.

Na de uitleg over een vragenlijst inzake de ervaringen, die later mogelijk gebruikt gaat worden bij evaluatie, waar andere patiënten dan mogelijk weer voordeel mee op kunnen doen, vertelt de verpleegkundige dat na de CT-scan er een bestralingsplan gemaakt zal worden en dat dit enkele uren in beslag zal nemen. De bestraling zal dan om 15:40 uur gedaan worden en daar zijn we best blij mee, want dat betekent dat we naar huis kunnen en later ook Charlie kunnen uitlaten; vandaag was er helaas geen oppas voor hem.

Vervolgens mag Marijke naar de wachtruimte in afwachting van de CT-scan die gaat komen.

IMG_6999

Om 9:50 uur wordt Marijke binnen geroepen voor de CT-scan.

IMG_7001IMG_7002

Om 10:10 uur staan we buiten en om 10:50 uur zijn we thuis, waar ik gelijk weer aan het werk ga.

Om 14:45 uur rijden we opnieuw naar Rotterdam, waar we even voor 15:30 uur aankomen en ik eigenlijk direct een vrije, gratis parkeerplek vind.

In de kelder meld Marijke zich bij de receptie en wordt ze doorverwezen naar de afdeling waar zij haar bestraling zal krijgen.

IMG_7004IMG_7005

Ze krijgt een overzicht uitgereikt, waarop te zien is welk deel bestraald zal gaan worden; de rechterzijde, ter hoogte van de heup/rug.

IMG_7007

Precies om 15:40 uur wordt Marijke binnen geroepen en nog geen 10 minuten later staat ze weer buiten.

IMG_7009

We rijden op ons gemak naar huis en zijn om 16:45 uur weer in Bergen op Zoom. Nu maar hopen dat de bestraling de gewenste pijnverlichting geeft, zodat Marijke de Oxycodon kan afbouwen, zoals ze heel graag wil.