Bloedwaardes controleren

Vandaag ‘even’ naar Rotterdam, waar Marijke een buisje bloed moet laten afnemen, waarna de waardes gecontroleerd worden en ze te horen krijgt of ze door kan gaan met de Capecitabine-kuur.

Het is, zoals te verwachten was, erg rustig onderweg en we zijn om 8:40 uur bij de receptie van de dagbehandeling, waar Marijke zich aanmeldt, waarna we moeten wachten, tot ze naar binnen geroepen wordt.

IMG_1615IMG_1616

Het is 9:00 uur als Elly Marijke naar binnenroept; ik ga ondertussen naar de apotheek om de Capecitabine voor de volgende chemokuur vast op te halen.

IMG_1619                IMG_1621

Omdat Marijke inmiddels terug is gegaan van een dosis van 7 tabletten, naar 6 tabletten en nu zelfs nog maar 5 tabletten, heeft de oncoloog er minder voorgeschreven, zodat er niet nodeloos medicijnen weg gegooid hoeven te worden.

Als ik terugkom, heeft Elly tegen Marijke gezegd dat ze eerst naar Paola Veenstra, de senior oncologie verpleegkundige moet, want zij vindt dat Marijke haar handen er niet goed uitzien Verwarde emoticon.

IMG_1622IMG_1625

Paola is echter, net als wij, van mening dat de handen er, gelet op de omstandigheden, eigenlijk best wel goed uitzien en na toestemming van de oncoloog, mag Marijke morgen verder met haar chemo-kuur. De cyclus wordt echter wel aangepast; 2 weken Capecitabine en daarna 2 weken i.p.v. 1 week, rust, in de hoop  dat het hand- en voetsyndroom op die manier geen ‘voet aan de grond krijgt’ (aardige woordspeling, als zeg ik het zelf Lachend over de vloer rollen Knipogende emoticon).

IMG_1626

Nu eerst de nodige afspraken laten verzeten en als dat gebeurd is, kunnen we richting huis; het is inmiddels al weer 10:00 uur.