Carpe Diem

Vorige week stuurde Jamie een Whatsapp om te vragen of we misschien zin hadden om op vrijdagavond samen een hapje te eten in Hoorn; we konden blijven slapen. Omdat we de hond niet mee willen nemen, is blijven slapen eigenlijk geen optie, maar om nu ruim 400 kilometer –toch ruim 4 uur- heen en weer te rijden is ook wat, maar uiteindelijk waren we er snel uit: “We gaan gewoon”.

IMG_5574IMG_5575

Jamie heeft om 20:00 uur een tafel gereserveerd bij Restaurant Kroft.

Bij binnenkomst bleek er slechts één tafel niet bezet te zijn, dus was het niet moeilijk te raden waar wij kwamen te zitten Knipogende emoticon. De kinderen bestelde een glas Prosecco, Marijke nam Spa rood en ik Bitter Lemon.

IMG_5577        IMG_5581

We besloten voor het 6-gangen verrassingsmenu te gaan, waarbij Mike aangaf, geen liefhebber van lever te zijn. Verder konden we, als supplement, kiezen voor verse Hollandse asperges met botersaus en ei.

Jamie bestelt een fles Grauburgunder, een witte wijn met een frisse smaak, die ons wat aan een Pinot Grigio deed denken. Bijzonder lekker.

IMG_5588              IMG_5583

Het eerste gerecht was een steak tartaar, maar dan anders, gevolgd door een overheerlijke aspergesoep met buikspek.

IMG_5582IMG_5585

Het volgende gerecht was geroosterde coquille met een saus van beurre blanc en oester, gevolgd door een portobello, gevuld met eendenlever.

IMG_5586IMG_5589

IMG_5593

Het hoofdgerecht bestond uit eendenborst, afgelakt met honing, met daarbij bloedworst op een bedje van risotto en daarbij diverse groentes.

IMG_5594IMG_5596

We sluiten af met een heerlijk dessert van cheesecake van witte en bruine chocolade met een frambozencoulis en een bolletje ijs met lemon curd, waarna we bij de koffie nog eens een selectie krijgen van Orio bonbons, brownies en kokosmakroon

IMG_5600IMG_5601

Nadat we hebben afgerekend, lopen we terug naar de haven, waar we de auto geparkeerd hebben; het is inmiddels 23:30 uur, maar er zitten zelfs nog mensenbuiten op het terras.

IMG_5602

Nadat we Jamie en Mike thuis hebben afgezet, rijden wij op de cruise control naar huis, waar we om even na 1:30 uur aankomen en Charlie dolblij is dat we nog even een rondje gaan lopen.

Bedankt Jamie en Mike voor een gezellige avond.