Controlebezoek oogarts

Vandaag heeft Marijke om 15:25 uur een controle-afspraak bij dr. Kilic in het Erasmus MC. We vertrekken om 14:25 uur en dat is normaal gesproken voldoende tijd om de afstand van 75 kilometer te overbruggen en de auto te parkeren, maar we vallen vandaag weer eens in de prijzen Verwarde emoticon. Bij de Haringvlietbrug is een defect en aan beiden zijden staat op de A29 een file van ongeveer 7 kilometer Bedroefde emoticon. We kunnen niet anders dan gewoon afwachten…

IMG_5544

We koen uiteindelijk om 15:45 uur aan en Marijke mag bijna gelijk bij de assistente naar binnen om de ogen-test te ondergaan en daarna een scan van het linker oog te laten maken.

IMG_5545        IMG_5548

Uit de test blijkt dat er sprake  is van enige vooruitgang, want Marijke is nu in staat alle letters te kunnen benoemen, daar waar ze bij de vorige test er nog 2 niet goed had; ach, wie het kleine niet eert, ….. Knipogende emoticon.

Vervolgens wordt er een scan gemaakt en mogen we wachten tot Marijke bij dr. Kilic naar binnen wordt geroepen.

        IMG_5550       IMG_5554

Al met al is het toch bijna 16:30 uur als Marijke naar binnen mag.

IMG_5556

Het vocht is nagenoeg verdwenen en dat is op zich goed nieuws. Dr. Kilic vertelt Marijke tevreden te zijn en geeft vervolgens aan dat er waarschijnlijk geen verdere verbetering zal optreden en dat is natuurlijk minder Verwarde emoticon.

        IMG_5558       IMG_5560

Als Marijke en ik vervolgens richting balie lopen om een nieuwe afspraak te maken voor over 3 maanden, zeg ik Marijke nog dat ze, gelet op de omstandigheden, eigenlijk best tevreden mag zijn; ze kan in elk geval nog zelfstandig autorijden en ze kan, heel belangrijk, nog lezen en daar is Marijke het volkomen mee eens.

“Treur niet over wat je mist, maar geniet van wat je hebt”.