De macht van de overheid

Recentelijk kreeg ik een bekeuring thuis; ik zou in Rotterdam niet betaald hebben op de Laan van Zuid, toen ik het UWV bezocht. Nu betaal ik altijd parkeergeld met een zogenaamde parkeer-app en ik krijg het bedrag, als het zakelijk is, ook nog eens vergoed, dus waarom zou ik niet betalen?

Je kunt natuurlijk altijd iets vergeten, maar ik was er vrij zeker van betaald te hebben en bij controle bleek dat ook gewoon het geval te zijn geweest. Gewoon een ambtenaar, die vergeten is het kenteken te scannen; is me exact 2 jaar geleden in Tilburg ook overkomen en dat was binnen 48 uur na indienen bezwaarschrift opgelost, dus dat bezwaarschrift gepakt, de gegevens veranderd en op 11 maart 2016 met de post verstuurd.

IMG_4330

Omdat ik geen ontvangstbevestiging heb ontvangen, vandaag dan maar eens contact gezocht met het servicenummer van de Gemeente Rotterdam 14-010 en daar kreeg ik een dame aan de telefoon die mijn BSN (Burger Service Nummer) wilde hebben, waarop ik vraag wat ze daar dan mee hoopt te bereiken? Nou zegt ze, dan kan ik het opzoeken in de computer, waarop ik haar aangeef mijn BSN niet op mijn bezwaarschrift vermeld te hebben en waarom zou ik ook?

Er staat in de aanwijzingen dat het aanslagnummer vermeld moet worden en dat heb ik keurig gedaan, waarop zij aangeeft mij niet verder te kunnen helpen, maar ze zal me doorverbinden met de betreffende afdeling. Na een minuut of 3 naar een “dode lijn” te hebben geluisterd, krijg ik een heer aan de telefoon, die zo waar alle informatie van zijn collega heeft gehad, maar, zegt hij “Ik kan u niet helpen, want we lopen wat achter met het inscannen van de post; we zijn pas bij medio februari 2016” Verwarde emoticon.

Als ik hem vervolgens aangeef dat ik nu het risico loop strak te horen te krijgen dat mijn bewaarschrift niet ontvangen is en gelet op het tempo waarop ze de post blijkbaar behandelen, de termijn waarop je bezwaar kunt indienen –tot 6 weken na dagtekening- verlopen is en het derhalve sowieso niet ontvankelijk wordt verklaard, antwoord hij rustig dat ik het dan nog maar een keer moet opsturen Boze emoticon Boze emoticon Boze emoticon. Wanneer dat poststuk dan behandeld wordt, kan hij me ook niet vertellen.

Ben verder maar niet in discussie gegaan, maar heb maar even een schermafdruk gemaakt van datum en tijd, waarop ik dat gesprek heb gevoerd Knipogende emoticon