Een 6-gangen menu als examen
We zijn vandaag door Lisette van der Horst uitgenodigd om, samen met haar vader en moeder, in Le Bouleau te komen genieten van een 6-gangen menu, dat zij in het kader van het afronden van haar opleiding tot zelfstandig kok, voor ons zal bereiden.
We zijn om 12:45 uur uitgenodigd, maar zijn er natuurlijk eerder –wij hebben nog geleerd dat je nooit te laat op een afspraak komt-. Het restaurant is normaal vandaag gesloten en dat betekent dat we het helemaal voor ons alleen hebben.
Wat maakt het uit hoe het eten straks zal smaken, als je met zo’n prachtige dame aan tafel mag zitten .
We starten met gepureerde tomaat met daarop een tosti met garnalen. Vervolgens krijgen we gemarineerde zalm op een bedje van venkel, met een kwarteleitje en kroepoek van saffraan.
Ik drink er een heerlijke Portugese, rode wijn bij.
We vervolgen met een soep van courgettes met daarbij een klein stokbroodje. Het volgende gerecht is zeebaars op een bedje van prei.
Het hoofdgerecht is een rack of lamb met daarbij een rode wijnsaus, gegarneerd met hazelnoten en pastinaak in de vorm van een S. Het desert bestaat uit parfait met cocos, een mini souffle en chocolademousse, met daarbij vers rood fruit.
Wij vonden het eten geweldig, maar als Lisette bij ons aan tafel komt staan, is er een domper; zij is niet geslaagd . Er zou bij het blancheren geen zout gebruikt zijn, de zalm was te zout en de courgettesoep smaakte niet naar courgettes.
Jammer maar helaas voor Lisette. Volgende keer beter!. Jullie hebben wel genoten van ’t eten neem ik aan.