Een 6-gangen menu als examen

We zijn vandaag door Lisette van der Horst uitgenodigd om, samen met haar vader en moeder, in Le Bouleau te komen genieten van een 6-gangen menu, dat zij in het kader van het afronden van haar opleiding tot zelfstandig kok, voor ons zal bereiden.

IMG_7104IMG_7105

We zijn om 12:45 uur uitgenodigd, maar zijn er natuurlijk eerder –wij hebben nog geleerd dat je nooit te laat op een afspraak komt-. Het restaurant is normaal vandaag gesloten en dat betekent dat we het helemaal voor ons alleen hebben.

IMG_7103

Wat maakt het uit hoe het eten straks zal smaken, als je met zo’n prachtige dame aan tafel mag zitten Knipogende emoticon.

We starten met gepureerde tomaat met daarop een tosti met garnalen. Vervolgens krijgen we gemarineerde zalm op een bedje van venkel, met een kwarteleitje en kroepoek van saffraan.

IMG_7109IMG_7110

Ik drink er een heerlijke Portugese, rode wijn bij.

IMG_7111        IMG_7108

We vervolgen met een soep van courgettes met daarbij een klein stokbroodje. Het volgende gerecht is zeebaars op een bedje van prei.

IMG_7113IMG_7114

Het hoofdgerecht is een rack of lamb met daarbij een rode wijnsaus, gegarneerd met hazelnoten en pastinaak in de vorm van een S. Het desert bestaat uit parfait met cocos, een mini souffle en chocolademousse, met daarbij vers rood fruit.

        IMG_7115        IMG_7118

IMG_7117         IMG_7119

Wij vonden het eten geweldig, maar als Lisette bij ons aan tafel komt staan, is er een domper; zij is niet geslaagd Bedroefde emoticon. Er zou bij het blancheren geen zout gebruikt zijn, de zalm was te zout en de courgettesoep smaakte niet naar courgettes.