Een geluk bij een ongeluk

De dag begint vandaag weer even na 6:00 uur en als ik rond 7:45 uur met Charlie buiten loop, ben ik getuige van een prachtige zonsopgang.

IMG_1959

Voor onze generatie-genoten een begrip, Connie Stuart, Adèle Bloemendaal en Jasperina de Jong en nu is daar de musical “Adèle Conny Jasperina – De grote drie”.

IMG_2030_2

Bij ons in de buurt, wordt het Breda, Rotterdam of Middelburg en ik besluit om deze keer te kiezen voor Middelburg en bestel 2 kaarten voor vrijdag 3 maart 2017. Nu nog even op zoek naar een geschikt restaurant en dan kom ik erachter dat we nog een volle spaarkaart hebben van AH en daarmee kun je met zijn tweeën een 3-gangen menu kiezen en hoef je er maar één te betalen. Gelukkig maar dat we daar nu achter komen, want de kaart is nog maar tot 29 januari 2017 te gebruiken. We kunnen vanavond nog terecht in restaurant Hemmingway in Bergen op Zoom en daar reserveer ik een tafel voor 19:00 uur.

IMG_1964

Het restaurant zit bijna vol als we binnen komen; we zijn niet de enigen die gebruik maken van dit arrangement Knipogende emoticon. Men heeft er een keuzemenu van gemaakt, waarbij je tegen een gereduceerd tarief, een ruimere keuze hebt en wij besluiten daar gebruik van te maken.

We beginnen met een lekker glaasje prosecco en terwijl we de kaart bestuderen, krijgen we een heerlijke amuse, die qua presentatie, zo bij Johnny Boer vandaan zou hebben kunnen komen Knipogende emoticon.

IMG_1965        IMG_1967

IMG_1968

We zijn vandaag bijzonder eensgezind in onze keuze en beginnen allebei met Gerookte paling in ‘t groen, zeevenkel, Waldorf, yuzu en Granny Smith en dat blijkt geen verkeerde keuze te zijn.

IMG_1970IMG_1971

In afwachting van het hoofdgerecht, Runderhaas met gekonfijte aardappelen, gepofte knolselderij en rode wijnsaus, bestellen we een glas rode wijn en genieten we van het brood, dat geserveerd wordt met boter, verse peper en zout.

IMG_1973IMG_1974

IMG_1976

Ook bij de keuze van het dessert zijn we vanavond eensgezind en de keuze valt op de Dame Blanche met twist.

IMG_1979IMG_1980

Het smaakt allemaal verrukkelijk en zo zie je maar weer; door een bezoek aan het theater te boeken, komen we er achter nog een kortingsbon te hebben en hebben we samen weer een geweldige avond.