Een topdag, part 1

Vandaag zijn we door onze dochter Jamie en schoonzoon Mike uitgenodigd om in het nieuwe sterrenrestaurant, Restaurant Lucas Rive, dat is gevestigd aan de Oude Doelenkade 7 in de historische haven van Hoorn, te komen eten.

Lucas Rive is de voormalig chef-kok van het tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen, die op 1 juni 2014 als zelfstandige is begonnen en die in slechts vijf maanden de eerste Michelinster gekookt heeft.

IMG_9277

De lieverds hebben voor ons ook nog eens een kamer geboekt in Hotel de Magneet, op loopafstand van het restaurant, zodat we ook van een goed glas wijn kunnen genieten..

IMG_9271      IMG_9311

Nadat we in het hotel hebben ingecheckt en ons hebben omgekleed, lopen we vast naar de haven toe. Het is nog heerlijk weer en daar kunnen we lekker op het terras vast wat drinken.

IMG_9272IMG_9278

Het loopt tegen 19:00 uur als de kinderen op de fiets arriveren. We vergapen ons nog even aan een mega groot en waarschijnlijk ook mega duur jacht en gaan dan naar binnen.

IMG_9275         IMG_9276

We krijgen een prachtige ronde tafel, waar je wel met 8 mensen aan zou kunnen zitten en beginnen met een glaasje prosecco.

IMG_9279IMG_9280

Er wordt gezamenlijk besloten om te kiezen voor het 4-gangen “all-inclusive” arrangementen, waarbij je begint met een mousserend aperitief, gevolgd door amuses, waarna het 4-gangen menu met bijpassende wijnen en water. Het geheel wordt afgesloten met koffie huisgemaakte friandises.

De amuses zijn zeer verschillend en de smaak wordt nog eens extra geaccentueerd door de witte wijn die er bij geserveerd werd. Zo is er een flesje, waaruit je met een breed rietje drinkt en zijn er chips met groenten en garnalen. Het is apart en zeer smaakvol.

IMG_9283

       IMG_9281             IMG_9284

IMG_9282IMG_9286

Bij elke gang wordt keurig uitgelegd wat je te eten krijgt en welke wijn er bij geserveerd wordt, maar dat is jammer genoeg niet te onthouden.

IMG_9287IMG_9288

IMG_9291IMG_9292

Het is elk geval erg gezellig en het eten is fantastisch. Een hele aparte ervaring als je op deze manier door je kinderen getrakteerd wordt.

IMG_9290IMG_9298

IMG_9295IMG_9294

Bij het dessert wordt een rode wij n met een licht bubbeltje geserveerd; erg lekker.

        IMG_9296                IMG_9273

IMG_9301IMG_9300

Het loopt tegen 23:00 uur als Jamie gaat afrekenen. Zij stappen op de fiets en moeten nog een kwartiertje fietsen, voordat ze thuis zijn. Wij hoeven nog geen 5 minuten te lopen om in ons comfortabele hotelletje aan te komen.

Het was een fantastische dag/avond; nogmaals bedankt Jamie en Mike Rood hart