Huub Stapel: MV2

Vorig jaar december kwam ik er per ongeluk achter dat Huub Stapel in het theater staat met de opvolger van Vrouwen komen van Venus, Mannen komen van Mars. Wij hebben deze in theater de Maagd in Bergen op Zoom gezien en hebben werkelijk buikpijn van het lachen gehad, dus even kijken waar hij optreedt en dat blijkt in Etten-Leur te zijn, waar je voor een schappelijk bedrag ook nog eens van een 3- of 4-gangen menu kunt genieten, dus plaatsen uitgezocht en restaurant gereserveerd.

MV2

Vandaag was het dan zo ver. De show begint om 2015: uur en Etten-Leur ligt op ongeveer 40 kilometer van Bergen op Zoom en dat is 30 minuten rijden. Ik ga er van uit dat we in ongeveer anderhalf uur een 3-gangen menu moeten kunnen eten, dus vertrekken we even na 18:00 uur. Omdat het flink regent, zijn we uiteindelijk om 18:35 uur in de Nieuwe Nobelaer en als we aan een passerende dame van de bediening, vragen waar het restaurant is, krijgen we te horen: “Oh, uit Bergen op Zoom; we zaten al op u te wachten. Het diner begon om 18:00 uur en het voorgerecht is al uitgeserveerd”. Dat weten we dan ook weer Emoticon die tong uitsteekt Knipogende emoticon.

We krijgen een 2-persoons tafeltje aangewezen en nadat ons drankje is gebracht, krijgen we gelijk het voorgerecht opgediend; gesauteerde kwartel op een bedje van salade met rozemarijn dressing.

IMG_3637IMG_3638

Het smaakt voortreffelijk en dat geeft vertrouwen voor het vervolg Knipogende emoticon.

Het hoofdgerecht dat standaard geserveerd zou worden, is kabeljauwfilet met tomaat/basilicum-saus, groene groenten en duchesse aardappel, maar omdat witte vis en Marijke haar chemo, niet goed samen gaan, hebben wij gekozen voor een alternatief en dat is verrassenderwijs een ragout van champignons en ook dat smaakt voortreffelijk.

IMG_3636IMG_3634

Het toetje tenslotte, is een kruidig peertje met knapperig korstje en boerderij-ijs.

       IMG_3632          IMG_3633

Marijke sluit af met een kopje thee en ik neem een kopje koffie en dat is het uiteindelijk 20:00 uur en gaan we onze plaatsen op het balkon opzoeken.

IMG_3626IMG_3627

Precies om 20:15 uur begint de show. Omdat onze verwachtingen, na de eerste voorstelling gevormd zijn, valt het ons enigszins tegen. Het is leuk en af en toe zelfs hilarisch, maar niet zo leuk als de eerste voorstelling, maar zeker de moeite waard om mee te maken.

IMG_3625

Om 10:30 uur staan we buiten en gaan we op huis aan. We hebben een onderhoudende avond gehad.