Kerstmis 2015

We starten met een ontbijt dat bestaat uit verse croissants met ham en kaas, die we voor de eerste keer in de Airfryer bakken, warme zoete broodjes met lemon curd en clothed cream en een notenstol.

IMG_3179IMG_3178

IMG_3180IMG_3186

Het smaakt voortreffelijk, maar we hebben beiden aan één croissantje en één zoet broodje meer dan genoeg. We zijn saampjes goed bezig; Marijke is inmiddels 6 kilo kwijt en ik 10, uitsluitend door anders en minder te eten. Daarnaast drinken we nauwelijks nog alcohol Knipogende emoticon.

Vandaag komen de (klein)kinderen en we hebben er deze keer voor gekozen om het rustig aan te doen. Marijke en ik maken het voor- en nagerecht en zorgen voor de drank, terwijl de kinderen voor de rest zorgen.

Marijke maakt als voorgerecht een terrine van zalm gevuld met forelmousse en ik kies voor de tiramisu met limoncello als nagerecht (recept staat op Marijke’s kookblog). Voordeel van deze keuze is dat we die gisteren al hebben kunnen klaar maken.

IMG_3155IMG_3156

IMG_3162IMG_3163

Na het ontbijt gaan we douchen en luisteren we naar de Top 2000, terwijl we het nieuws lezen en een spelletje doen op de iPad.

        IMG_3209        IMG_3208

We hebben voor Nick een verrassing onder de boom; “Vosje”, zijn lievelingsknuffel, die nu ongeveer 30 jaar oud is. Marijke heeft hem voorzicht gewassen, waardoor hij er weer prima uitziet.

IMG_3212          IMG_3216

Voor Dhara hebben we een grote, zachte knuffelbeer gekocht, die ze samen met papa uitpakt.

IMG_3225

Diana en haar moeder hebben uit Portugal een kerstmannetje voor in de boom meegenomen en 2 losse Kerstmannen.

IMG_3245IMG_3246IMG_3247

Voor Finn en Eefke zijn er ook cadeautjes; zij vieren dit jaar zelfs 3 keer Kerstfeest.

IMG_3256IMG_3258

       IMG_3262        IMG_3263

Jamie en Mike zijn recentelijk in New York geweest en ook zij hebben Kerstmannetjes voor Marijke meegenomen en zo komt de boom steeds voller te hangen met Kerstmannen, waar een verhaal achter zit.

        IMG_3281              IMG_3282

Dhara is een echte kleine onderzoeker en vooral de vele Kerstmannen hebben haar aandacht Knipogende emoticon.

IMG_3264

Het is erg gezellig en de tijd vliegt werkelijk voorbij; tijd om aan het eten te gaan beginnen. De kinderen hebben een Italiaanse stoofpot en een Portugees gerecht met vis gemaakt, maar we beginnen met het voorgerecht, dat ook nog eens voorzien wordt van een gebakken kwarteleitje.

IMG_3266       IMG_3269

IMG_3271IMG_3272

Omdat we een deel van wat gebruikt is, straks ook weer nodig hebben, begin ik na het voorgerecht vast met de afwas, waardoor ik vergeet foto’s te maken van het hoofdgerecht, maar dat smaakt allemaal voortreffelijk. Ook de kinderen eten er uiteindelijk met smaak van. en dan is er voor hen ijs in de vorm van een Kerstman en gaan wij aan de tiramisu met limoncello.

IMG_3270IMG_3273

Na het eten gaan Diana en Nick terug naar Amsterdam. Voor Eefke en Finn zet ik boven een film op. Wij drinken met Jamie en Mike nog gezellig koffie, voordat zij ook op huis aangaan.

Het afscheid bij de auto, blijkt onverwacht emotioneel; er staat Marijke natuurlijk weer een spannende, maar ook vervelende tijd te wachten en dat is voor Jamie ook moeilijk Huilende emoticon.

Ik ga met Charlie een rondje lopen en doe dat zonder jas; het is om 22:00 uur nog steeds 12 graden boven nul Emoticon die tong uitsteekt. Wij kijken als afsluiting van deze heerlijke dag, samen naar het laatste deel van Downton Abbey; jammer dat deze serie nu echt afgelopen is.