Kerstmis

Vanwege Corona zijn de restaurants gesloten en daarom heb ik besloten om het me deze keer makkelijk te maken door bij ‘t Spuihuis mijn kerstdiner te bestellen.

Ik heb gekozen voor het 4-gangenmenu met 2 amuses en dat kan ik op eigen verzoek de dag voor kerst gaan halen. Met mondkapje op kan ik mijn bestelling direct meekrijgen.

Zoals elke keer als ik iets bestel bij ‘t Spuihuis, zit er een uitstekende handleiding bij, die per gerecht, stap voor stap uitlegt wat er gedaan moet worden.

Ik lees eerst op mijn gemak de handleiding, zodat ik niet voor verrassingen komt staan. Als ik daarmee klaar ben, sorteer ik per gerecht de ingrediënten.

Ik zoek een lekkere wijn uit en dat wordt een Chauteau Neuf du Pape uit 2000.

Mijn diner begint met een ‘Gevuld Eitje’ met Forelkuit, Scharrel-Ei & Paling. Daarbij brood van het Vlaamsch Broodhuys, gezouten roomboter.

Het voorgerecht is ‘Zalm Furikaki & Gamba. Een frisse salade van rettich en komkommer, vinaigrette van ponzu, gepofte rijst en mierikswortel.

Het tussengerecht is ‘Coquille Thermidore’. Een klassieke bereiding in de schelp met Gruyere, dragon, sjalot en room.

Het hoofdgerecht is ‘Hertenlende & Sukade’. geserveerd met een frisse rode kool, gratin van knolselderij, Gieser Wildeman en jus met truffel en paddenstoeltjes.

Het dessert tot slot is ‘Millionaires Shortbread’. Kruimeldeeg met gezouten karamel, pure chocolade en een compote van vanille en rood fruit.

Onder het genot van een kopje koffie kijk ik met veel plezier naar Christmas Chronicle 2.