Lekkage

Met  een lange ladder, de ik van Gert heb geleend, ben ik vorig weekend naar boven geklommen. Het is ruim 5 meter boven de grond en op een ladder staan is sowieso niet mijn ding en omdat ik ook nog eens over een uitstaande rand moet klimmen, heb ik besloten het niet te doen.

Marijke heeft onze klusjesmannen gebeld, maar die hadden pas na het weekend tijd om even te komen kijken. Gelukkig is het een paar dagen droog gebleven. Afgelopen dinsdag zijn ze komen kijken. De dakgoot bleek helemaal schoon te zijn en de regenpijp bleek ook niet verstopt te zitten. Er is meer gespecialiseerde hulp nodig zijn en ik heb Ohra, waar wij zowel een opstalverzekering, als inboedelverzekering hebben, gebeld en gevraagd of zij ons aan een betrouwbaar adres  zouden kunnen helpen?

Ohra heeft uitgelegd dat als er sprake is van bijvoorbeeld slijtage of achterstallig onderhoud, die kosten voor onze rekening zullen zijn en dat is natuurlijk niet meer dan logisch, maar de gevolgschade blijkt volledig gedekt te zijn. Er is voor vandaag een afspraak gemaakt dat er iemand zal komen kijken om de schade op te nemen en die arriveert keurig op de afgesproken tijd.

        IMG_0514       IMG_0515

Als hij weer beneden komt, geeft hij aan dat er sprake is van slijtage en dan met name rondom de afvoer; hij heeft het voor nu even provisorisch gerepareerd.

image2image3

Als de dakbedekking vernieuwd wordt, zal er ook iets aan de trespaplaten gedaan moeten worden, want die zijn feitelijk “te lang” Verraste emoticon.

image4image7

Nadat hij in de slaapkamer de schade heeft opgenomen, moet ik een zogenaamde akte van cessie ondertekenen, waardoor de rekening rechtstreeks aan de opdrachtnemer wordt betaald.

De offerte die uiteindelijk gemaakt wordt, behelst niet alleen het dak van het huis, maar ook het dak van de garage en komt alles bij elkaar neer op € 2.300,- inclusief BTW Wie, ik?. Voordat we beslissen, willen we eerst maar eens een ander bedrijf offerte laten doen en dat is uiteraard geen enkel probleem.