Harde Kern bij Teus

Vandaag gaan we weer met een groepje (oud)collega’s van Tredin uit eten. Guda en Rob Blankestein organiseren het deze keer en hebben een tafel gereserveerd bij Teus in Houten.

Omdat het op vrijdag nog wel eens druk kan zijn en het ongeveer anderhalf uur rijden is, vertrekken we om 17:15 uur uit Bergen op Zoom. De navigatie loodst ons langs een aantal files en even na 18:30 uur staan we op het Plein in Houten.

Het restaurant bevindt zich op Plein 3 en blijkt vroeger een huis te zijn geweest, dat is omgebouwd tot sfeervol restaurant. Nadat we hebben aangebeld en onze jas hebben uitgedaan, kunnen we in de huiskamer plaats nemen, waar we gezellig bij de open haard plaats nemen. We kiezen beiden voor een glas droge rosé.

IMG_0524IMG_0525

Vervolgens druppelt de rest binnen en worden we naar een enorme tafel gebracht, die in de voormalige garage staat.

IMG_0526IMG_0527

Nadat we allemaal voorzien zijn van een drankje, krijgen we het concept uitgelegd. Er is geen enkele kaart; je kunt kiezen uit diverse verrassingsmenu’s, van 3 tot wel 7  gangen. We zijn het er allemaal snel over eens dat we voor het 3-gangen menu kiezen.

We beginnen met een amuse van het huis. Mede doordat het erg rumoerig is, heeft niemand gehoord wat het nu is, maar het smaakt prima. Het voorgerecht heeft als hoofdbestanddeel zwaardvis en de rest van de ingrediënten gaat ook verloren in het geroezemoes Knipogende emoticon.

IMG_0530       IMG_0531

Het hoofdgerecht bestaat uit eend en als nagerecht hebben we de keuze uit zoet of kaas. Marijke en ik kiezen beiden voor zoet.

IMG_0532IMG_0533

Peter laat ons weer genieten van een van zijn vrolijke escapades, die op foto en/of video is vast gelegd en Guda geniet gewoon Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_0534       IMG_0535

Nadat we hebben afgerekend, gaan we nog even naar Het Bierlokaal om een drankje te drinken.

IMG_0538       IMG_0542

Het is 23:45 uur als we afscheid nemen en op huis aan gaan. Het was weer vreselijk gezellig en de volgende keer zijn Loes en Ed aan de beurt om het te organiseren.