Lekker lunchen met vrienden

Ik sta vandaag weer eens om 6:00 uur op en heb gisteravond al besloten vandaag een stuk te gaan fietsen. Ik rijd een rondje via Hoogerheide naar Essen, dan naar Hoek en vervolgens terug naar huis. Heerlijk rustig, een graad of 15 en een afstandje van nog geen 30 kilometer.

IMG_6894

‘s Middags komen onze vrienden Vera en Rene en nadat we koffie en thee hebben gedronken, stappen we in de auto en neem ik hen mee op een van de routes die ik normaal op de fiets afleg.

Marijke en ik hebben recentelijk bij Kiekenhoeve in Essen voortreffelijk gegeten en daar heb ik voor vanmiddag 14:30 uur een tafel gereserveerd. Vera en Rene zijn blij verrast dat we in België gaan lunchen Verhitte emoticon.

IMG_6902

Vera en Marijke kiezen voor een droge Rosé en Rene en ik kiezen voor een Tongerlo Bruin, een donkerbruin abdijbier met een zoetige smaak van vanille en gebakken banaan.

IMG_6897IMG_6896

Vera kiest de Sunny Scampi, een broodje met appel, kerriemayonaise en gamba’s en Rene gaat voor de Babe, een broodje met beenham en ei .

IMG_6899IMG_6900

Marijke kiest voor de Bangelijke Brie, een broodje met Brie, Luikse stroop, appel, honing en noten en ik ga voor de Salade Kiekenhoeve met gebakken reepjes kipfilet, verse ananas en currymayonaise.

IMG_6898IMG_6901

Het smaakt allemaal voortreffelijk en we kletsen gezellig bij en zijn het er over eens dat een (late) lunch zo ook wel erg gezellig is.

Het is even na 16:00 uur als ik afreken en we op ons gemak de toeristische route naar Bergen op Zoom nemen, waar we nog gezellig wat drinken en voor we het weten is het 18:00 uur en vertrekken Vera en Rene terug naar Maarssen.