….. en wederom snel geholpen

Marijke moet om 12:50 uur bloed laten prikken en daarna heeft ze om 14:00 uur een afspraak bij dr. Jager.

We zijn om 12:45 uur in Rotterdam en er zijn, waarschijnlijk doordat het vakantietijd is, voldoende gratis parkeerplaatsen.

IMG_6907

Marijke wordt om 13:00 uur naar binnen geroepen en 5 minuten later is de PAC aangeprikt en zijn er 2 buisjes bloed afgenomen.

IMG_6908IMG_6910

Marijke meldt zich bij Balie B en krijgt te horen dat dr. Jager vandaag in kamer B3 spreekuur houdt. We hebben nog ruim 35 minuten en lezen allebei wat op de iPad.

IMG_6911IMG_6912

Het is net voor 14:00 uur als dr. Jager aan komt lopen en even later mogen we naar binnen. Het gesprek gaat, uiteraard, over de vorige week geadviseerde bestraling om de pijn die Marijke bijna continue in haar rechter heup ervaart en die uitstraalt naar haar bil en rechter been, in te dammen. De opties zijn eerst de geplande chemo doen (2 weken Vinorelbine en dan een week rust) of nu de Vinorelbine, daarna de bestraling en daarna verder volgens plan. Marijke wil het liefst zo snel mogelijk de radiotherapie om én van de pijn af te zijn én, ook niet onbelangrijk, de Oxycodon af te kunnen bouwen, want dat maakt haar suf en vergeetachtig. Ze kiest er uiteindelijk voor om nu de Vinorelbine te krijgen (de bloeduitslagen zijn goed), dan komende maandag of de maandag daarna, de radiotherapie en dan op 14 augustus 2017 weer een consult bij dr. Jager en dan mogelijk de 2e keer de Vinorelbine.

Terwijl Marijke terug gaat naar de dagbehandeling, laat ik de afspraak bij dr. Jager inplannen en ga ik vervolgens de medicatie bij de ziekenhuisapotheek halen.

Ik loop ook nog even op de dagbehandeling naar binnen om te vragen of de accordering van de chemo binnen is –dat is gelukkig het geval- en of ze dan op willen letten dat, zodra het er is, Marijke het ook toegediend kan krijgen.

Om 14:50 uur mag Marijke naar binnen en wordt na het spoelen de Vinorelbine toegediend.

IMG_6914

Om 15:15 uur kunnen we op huis aan en nadat we voor beide bruggen op onze route hebben stil gestaan omdat ze open moeten voor de scheepvaart, zijn we toch in 45 minuten weer in Bergen op Zoom.

Voor de 2e keer binnen een week is het dus wel snel gegaan en dat is alleen maar plezierig.