Route 66

Vandaag word ik 66 en dat is op zichzelf niet zo bijzonder, maar het is de eerste verjaardag sinds 1975 die ik zonder Marijke zal vieren.

Ik start om 5:45 uur met mijn dagelijkse wandeling van 7 kilometer langs de Binnenschelde.

Nadat ik onder de douche ben geweest en heb ontbeten, ga ik aan het werk, waarbij ik af en toe wordt gebeld om felicitaties in ontvangst te nemen. Ik vraag verlof aan om eind mei 3 weken op vakantie te kunnen gaan en het restant van mijn verlof dagen neem ik de laatste 3 weken van juli op, zodat mijn allerlaatste werkdag donderdag 11 juli 2019 is. Vanaf 2 augustus 2019 zal ik dan AOW ontvangen.

Ik heb voor vanavond een tafel gereserveerd bij Ristorante Napoli in Bergen op Zoom. Marijke en ik kwamen hier regelmatig eten.

Bij binnenkomst word ik direct herkend en als ik de meegebrachte foto van Marijke op tafel zet, pakt “nona” deze gelijk op. Ik zie een traantje in haar ogen en ze fluister me toe: “Ik vind het zo moedig van u…”.

Ik drink een Valpolicello van het huis en krijg naast een heerlijke crostini, brood en olijven als appetizer.

Ik kies vanavond voor het Menu Eleonara, waarbij je keuze hebt uit 3 voorgerechten en 3 hoofdgerechten.

Als voorgerecht kies ik de Carpaccio di Salmone. A la minute gesneden carpaccio van zalm en tong op een bedje van roquetsalade bereid aan tafel met een dressing van wodka, olijfolie en citroensap.

Ik kies als hoofdgerecht de Spezzatino di Manzo alla cerema di Tartufo, gesneden ossenhaas met zwarte truffel cremesaus, geserveerd met pasta.

Het smaakt allemaal weer fantastisch. En als het dessert komt, heeft ‘nona’ nog een verrassing voor me in petto.

Ik krijg nog een aardewerken onderzetter en dan sluit ik de avond af met een kopje koffie en een glaasje Limoncello.