Rustig weekend

Afgelopen vrijdag onder leiding van Marijke Mosselen mogen klaar maken. Het mooie is dat zij ze zelf niet eens lust, maar ze wel regelmatig voor mij koopt en klaar maakt. Mijn favoriet is op zijn Italiaans, met gedroogde pepertjes, waardoor het een pittige bite krijgt.

Marijke had zelf een kant-en-klare salade met garnalen gekocht bij Appie en we dronken er een koude Chardonnay bij.

IMG_5280       IMG_5284

Ik krijg tegenwoordig geen 2 kilo meer op en haal de mosselen die over zijn gebleven direct uit hun schelp; die worden de volgende dag met een uitje en wat knoflook gebakken en samen met de sausjes, op een boterham gegeten en dat is smullen dus.

De nacht van vrijdag op zaterdag heeft het af en toe vreselijk gewaaid en geregend. Resultaat viel uiteindelijk nog wel mee.

IMG_5287IMG_5292

Als Marijke Charlie heeft uitgelaten, zorg ik voor het ontbijt en vandaag is dat een Western omelet.

IMG_5289IMG_5288

Daarna ben ik een groot deel van de ochtend bezig geweest met het ordenen en opnieuw inrichten van mijn 2 laptops, zodat het een en ander ook weer is terug te vinden.

Na de lunch is het tijd om de blog Italië 2014 verder te gaan schrijven, maar dan moet eerst de route een meer definitieve vorm hebben gekregen, waarna ik een aantal campings kan uitzoeken, waar we kunnen verblijven. Reisdoel is dit jaar Piëmonte, waar je heerlijk kunt eten en drinken.

img

Het wordt een relaxte reis, waarbij ik er dit keer voor heb gekozen om niet meer dan 350-360 km per dag te rijden en op één keer na, waar we 400 kilometer moeten rijden, is dat prima gelukt.

We overnachten achtereenvolgens in Luxemburg en Zwitserland, voordat we onze eerste stop bereiken aan het Lago Maggiore. De volgende stop is Alba en dat is midden in de streek waar de Barolo wijnen vandaan komen. Tot slot blijven we ook een paar dagen in het Aosta dal. Daar heb ik bijna 40 jaar geleden voor het eerst met Marijke in een hotel geslapen. Hoe lang we per plek blijven, hangt van vele factoren af; niets “moet” en daar draait het bij vakantie om. We reizen in 2-3 dagen via Zwitserland en Frankrijk terug naar huis.

Vandaag na het ontbijt het blog van Italië online gezet en gelijk diverse leuke reactie gehad, waaronder een van Marjon en Gert en dat heeft er gelijk in geresulteerd dat we een verzoek gedaan hebben om een bezoek te mogen brengen aan Agricola Molino.

We eten vanavond Funghi Trifolati, naar een recept van Nigella Lawson en ik had bedacht dat daar kleine Tiramisu wel bij zou passen. Het basis recept is ook van Nigella Lawson, maar ik heb daar wederom mijn eigen draai aangegeven. Ik had het recept kunnen halveren, maar nu hebben we van de week nog een keer dit heerlijke toetje.

funghi-trifolatiIMG_5319

Om 12:30 uur begint ADO – Feyenoord en tegen beter in, ga ik toch kijken, maar het is weer 3 x niks en het maakt mij al lang niet meer uit dat ze dan toch uiteindelijk in de 90e minuut de winnen goal scoren. De volgende wedstrijd is AFC Ajax tegen Vitesse, maar na een kwartier geef ik het op; het kan me allemaal niet meer boeien Bedroefde emoticon.

Na de lunch, ga ik het Marijke’s kookblog bijwerken en heb ik het recept van de Pittige mosselen op zijn Italiaans toegevoegd.

IMG_5323       IMG_5294

De Funghi Trifolati smaakt voortreffelijk en die gaan we zeker nog eens maken. We drinken er een heerlijke Chianti bij.

IMG_5348       IMG_5351