‘t Giet Oan

Hoewel de griep na ruim 5 weken nog steeds niet uit Marijke haar systeem is verdwenen, voelt zij zich wel een stuk beter en dat betekent dat we even na 7:00 uur in de auto zitten op weg naar Rotterdam.

Als Marijke zich heeft aangemeld, worden we vrij snel naar binnen geroepen, waar Marijke in stoel 1 mag plaats nemen.

IMG_2601

Het is pas 8:30 uur en als er bloed is afgenomen, wordt Marijke gevraagd hoe zij zich voelt. Omdat ze natuurlijk best nog wel de nodige problemen heeft, waaronder weer een toenemende pijn aan haar rechter been, besluiten de dames om toch even te overleggen met dr. Jager en deze besluit, voordat haar spreekuur begint, even op het behandelcentrum langs te lopen.

Ze legt uit dat de pijn, alleen maar bestreden kan worden; zij kan het helaas niet weg nemen. Als het met de rescues niet voldoende lukt, mag Marijke de Fentanyl verhogen van 75 mg naar 100 mg.

De bloedwaardes zijn wonderwel prima en dat betekent dat de chemo vandaag door gaat. Omdat Marijke vorige week geen chemo heeft gehad, zal de geplande rustdag komende donderdag, gebruikt voorden voor de 3e behandeling bij deze 2e kuur.

IMG_2605

Het is inmiddels 10:00 uur als de chemo arriveert en het totale proces van spoelen en doorlopen, zal ruim een uur duren. Ik loop even naar Balie B, om voor volgende week een afspraak te maken en dat kan om 9:00 uur. Omdat er geen bloed geprikt hoeft te worden, zijn we dan beduidend minder tijd kwijt.

Marijke heeft ondertussen trek gekregen in wat lekkers en ik haal 2 Pecanbroodjes en die laten we ons goed smaken.

IMG_2610IMG_2609

Even voor 11:30 uur is Marijke klaar en kunnen we naar huis, waar we om 12:15 uur aankomen.