Ter nagedachtenis aan Nel Rekers – Bante (1923-2008)

IMG_7251

23 augustus was de verjaardag van mijn schoonmoeder Nel, maar sinds 3 jaar is het ook de verjaardag van onze kleindochter Dhara.

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie dat we op deze dag met familie gaan eten bij haar favoriete restaurant, De Bourgondiër. Als je zin hebt ben je welkom, lukt het niet is dat ook prima en hoef je dat niet uit te leggen.

Dit jaar komen beide broers van Marijke, Joop en George en dat is best uniek, want, zoals in onze beider families aan de orde is, kunnen de broers niet goed met elkaar overweg. Daarnaast zullen onze schoonzus Afke en ons nichtje Christy met haar vriend, er ook zijn.

Omdat we het liefst buiten op het terras willen eten, gaan we al om 15:30 uur naar de stad en omdat Marijke eigenlijk geen alcohol meer drinkt, gaan we met de auto en die parkeren we op het Mineurplein.

IMG_7259

We hebben zo waar gelijk een tafeltje en we bestellen beiden een Jupiler 0,0% en terwijl we gezellig mensen aan het kijken zijn, ziet Marijke een man over de markt lopen met een prachtig boeket bloemen in zijn handen en ze zegt nog: “Dat is een mooi bos”, niet beseffende dat die man, haar broer George is en de bloemen voor haar zijn Verhitte emoticon.

IMG_7261

We drinken gezellig een biertje en bestellen er een bittergarnituur bij. Marijke probeert een aantal keer Diana en Nick te bellen, maar ze krijgt ze niet te pakken.

IMG_7262IMG_7263

IMG_7265

Tegen 18:00 uur komt de rest aan en genieten we met zijn allen van een drankje en anekdotes over Nel.

IMG_7266IMG_7268

We bestellen vervolgens allemaal ons eten, waarbij sommigen eerst een voorgerecht nemen. Voor Marijke en mij is dat tegenwoordig te veel en sowieso bij De Bourgondiër, waar de hoofdgerechten nogal fors zijn.

IMG_7269

Marijke kiest voor de gebakken paling en ik heb een trio van vlees.

IMG_7275IMG_7276

Het smaakt allemaal verrukkelijk en het is met elkaar reuze gezellig. Moeder Nel zou enorm genoten hebben.

IMG_7274

IMG_7273IMG_7272

Het is 21:00 uur als we de rekening vragen en nadat we betaald hebben, gaat iedereen op huis aan.

Thuis gekomen, zorgt Marijke er voor dat de witte rozen die ze van George heeft gekregen en de roze rozen die ze van Afke en Joop heeft gekregen, in een vaas gezet worden.

IMG_7277 IMG_7279

Bedankt allemaal voor een memorabele avond.