Toerist in eigen stad

De dag begint vandaag wederom vroeg want Marijke moet om 8:00 uur al in de Daniël den Hoed kliniek zijn om de PAC aan te laten prikken en dan heeft ze om 8:30 uur een CT-scan.

IMG_4420

Zo loop ik al om 6:15 uur met Charlie buiten, waar de zon al volop schijnt. na een kopje koffie en thee, vertrekken we om 7:15 uur naar Rotterdam, waar we even voor 8:00 uur aankomen.

IMG_4422IMG_4421

Terwijl Marijke naar de dagbehandeling gaat, ga ik haar vast bij de Röntgen aanmelden, maar daar zit een man, die haar pas wil aanmelden als ze zelf komt; ik leg hem uit dat we dit zo al jaren doen, maar hij blijft erbij dat Marijke zelf moet komen….. Verraste emoticon. Stoom uit mijn oren Boze emoticon.

Marijke zit al in de stoel als ik aankom en we zijn nog net getuige van een discussie over de hoeveelheid spuiten die momenteel gebruikt worden.

IMG_4423IMG_4424

Terwijl Marijke zich bij de Röntgen gaat aanmelden, loop ik via de andere gang naar de afdeling.

IMG_4427IMG_4425

IMG_4429

Het is pas 8:45 uur als Marijke zich weer bij de dagbehandeling meld om de PAC te laten afkoppelen.

IMG_4434

We willen vandaag de caravan gelijk halen en willen in één keer van Rotterdam naar Ossendrecht rijden, maar op de A29 is weer eens een ongeluk gebeurd, waardoor we via de A16 en de Drechttunnel rijden. Als we in Ossendrecht zijn, blijkt de caravan niet klaar te staan en zo komen we om 10:15 uur zonder caravan in Bergen op Zoom aan.

Ik bel voor alle zekerheid nog even of en zo ja, wanneer ik de caravan dan wel kan komen halen en dat blijkt direct te zijn; 1.000 excuses en een mandje vers gestoken asperges voor het nog een keer op en neer rijden Rood hart.

IMG_4435

De terugweg levert wat hachelijke situaties op omdat de toegangsweg niet erg breed is, maar het levert geen echte problemen op Verhitte emoticon.

IMG_4436IMG_4438

Thuis gekomen laten we Charlie uit en dan gaan we snel naar de Grote Markt, waar we hopen op het terras van de Bourgondiër te kunnen lunchen. Ik zet Marijke op de hoek af en ga dan op zoek naar een parkeerplekje en ik vind zo waar een invalide parkeerplaat, vlak bij de markt. Marijke heeft al een tafeltje gevonden en ik bestel een speciaal biertje: Bourgondiër.

IMG_4440IMG_4443

Marijke bestelt vervolgens de Club Sandwich en ik ga voor een Broodje beenham met witte en groene asperges. Ik loop vervolgens even snel naar de juwelier om bij Marijke haar Guess horloge een schakel er uit te laten halen en ik wil zelf voor mijn Nautica een schakelband hebben, maar die blijken ze te moeten bestellen.

IMG_4447IMG_4446

We delen de broodjes en het smaakt allemaal weer heerlijk.

IMG_4448

IMG_4451IMG_4449

Nadat ik heb afgerekend, gaan we Marijke haar horloge ophalen.

IMG_4452

Vervolgens lopen we naar Igor, de bloemenman, die deze week pioenrozen, één van Marijke haar favoriete bloemen, in de aanbieding heeft, 2 bossen voor € 5,-

IMG_4454IMG_4455

Met 2 mooie bossen, lopen we vervolgens naar de Hema, waar Marijke een softijsje koopt en dan staan we ook weer bij de auto.

IMG_4456

Eenmaal thuis gekomen, pak ik de racefiets en rijd dan naar Hopmans, waar mijn stuur van een nieuw stuurlint zal worden voorzien. Ik koop ook gelijk een bel en uiteindelijk ben ik tegen 15:30 uur weer thuis.

IMG_4459

We drinken op ons terras een alcoholvrij biertje en als Ira van Ik Homemade Food ons eten voor vanavond heeft gebracht, gaan we met Charlie naar buiten.

IMG_4461

Na thuiskomst drinken we nog wat op het terras, maar wij vinden het met 28º C in de schaduw al weer te warm en eten om die reden binnen.

Het eten bestaat vanavond uit omelet van blokjes tofu, met prei en kruiden, geserveerd met lichte en frisse pindasaus. Daarbij eten we dun gesneden wortel, komkommer en kool. Om extra frisse smaak te geven is er atjar van heel dun gesneden rettich. Ik eet er sambal Rawit bij.

IMG_4464