Youp van ‘t Hek – Licht

Een paar weken geleden kwam ik er toevallig achter dat Youp van ‘t Hek met zijn nieuwe voorstelling Licht, in Rotterdam in het Oude Luxor zou optreden en toen heb ik gelijk kaartjes besteld. Om er een leuke ‘avondje uit’ van te maken, heb ik gelijk een zogenaamd theaterarrangement gereserveerd, waarbij je voor slechts € 27,50 een 3-gangenmenu krijgt.

We worden om 18:00 uur in het restaurant verwacht en vertrekken om 16:40 uur uit Bergen op Zoom. Het ritje naar Rotterdam, kost nog geen 45 minuten, maar de rit van het Vaanplein via de Maastunnel naar het Oude Luxor, kost ook 45 minuten Verraste emoticon. Ik zet Marijke af bij het theater en ga dan op zoek naar een parkeergarages en die zit letterlijk om de hoek Knipogende emoticon.

IMG_0249

Nadat onze theatertickets gescand zijn, bestellen we allebei een glas rosé.

IMG_0250

Wij hebben gekozen voor het verrassingsmenu. Het voorgerecht bestaat uit gepocheerde makreel met tomaatjes en dat smaakt erg lekker.

IMG_0251       IMG_0252

Het hoofdgerecht is een runderpavette op een bedje van kastanjepuree met gebakken uitjes en rode kool.

IMG_0253        IMG_0255

Tot slot worden we verrast met een heerlijk dessert, bestaande uit een pannacotta van hazelnoten, met een bol ijs van pure chocolade en een zelf gemaakte kletskop.

IMG_0256        IMG_0257

Een ‘slimme meid, is op haar toekomst voorbereid’ en zo doende heeft Marijke haar medicatie meegenomen en als zij die heeft ingenomen, sluiten we deze heerlijke maaltijd af met een kopje koffie.

IMG_0260

Daarna begeven we ons naar het theater, dat nu nog redelijk leeg is, maar voor vanavond wel is uitverkocht.

IMG_0263IMG_0261

De voorstelling begint even na 20:00 uur en is vanaf het eerste moment hilarisch en Youp is geweldig op dreef. Het is een bijna constante ‘ik heb pijn in mijn buik van het lachen ervaring’ Lachend over de vloer rollen Lachend over de vloer rollen Lachend over de vloer rollen .

IMG_0264IMG_0267

Het einde is zeer verrassend, maar dat heeft niet iedereen meegekregen Wie, ik? Knipogende emoticon. Om 21:50 uur is het afgelopen; het was T O P. We lopen naar de parkeergarage en na het betalen rijden we via het Hofplein naar de snelweg.

IMG_0268

We zijn om 23:00 uur thuis; we kunnen het iedereen van harte aanbevelen!