Ziekenhuis uit, ziekenhuis in

Marijke heeft gisteren nog even laten weten dat ze af en toe een zwarte waas voor haar linker oog heeft en dat was voor de arts aanleiding om met spoed een afspraak voor haar te maken bij de oogarts in het MC.

Marijke is rond 11:00 uur klaar in de Daniël den Hoed en heeft om 14:00 uur de afspraak pas in het Erasmus, dus hebben we ruim de tijd om samen een broodje te eten. We spreken af dat ik haar om 12:30 uur kom oppikken en dan rijden we samen naar het Erasmus.

Er zijn diverse restaurants en sommigen lijken qua aanbod van taarten en cakes wel wat op de Cheescake Factory, maar we blijven, zonder problemen, samen sterk Emoticon die tong uitsteekt. Marijke kiest een bruin broodje tonijnsalade en ik neem een bruin broodje met hete kip. We drinken er mint thee bij.

IMG_4519IMG_4520

Er zijn “buiten” diverse zitjes en daar maken we dan ook gebruik van . De broodjes smaken heerlijk.

IMG_4521               IMG_4515

Het loopt tegen 13:30 uur als we richting hoofdgebouw lopen.

IMG_4522

Marijke meldt zich bij de balie aan en daarna mogen we in de wachtkamer plaatsnemen

IMG_4523IMG_4524

Marijke heeft een afspraak bij dr. Lu, die momenteel ook een collega heeft, die met haar mee loopt.

IMG_4528             IMG_4531

IMG_4534IMG_4536

Na een aantal testen en het toedienen van diverse soorten druppels, wordt uiteindelijk besloten dat er een scan van het oog gemaakt zal worden.

IMG_4539        IMG_4541

Na even in de wachtkamer gewacht te hebben, mogen we weer bij dr. Lu naar binnen, waar nogmaals diverse metingen gedaan worden en de scan wordt bestudeerd.

IMG_4546

IMG_4547IMG_4549

Uiteindelijk wordt de begeleider van dr. Lu, professor Vos erbij gehaald en nadat hij ook een en ander bestudeerd heeft, krijgen we te horen dat de plek waar bestraald is, goed aan het helen is en dat de waas voor het oog komt doordat er sprake is van vocht tussen het netvlies en de verwachting is dat dit nog verder zal “indrogen”.

Het was goed dat Marijke geen risico heeft genomen en het gemeld heeft, maar voor nu is er geen aanleiding om verdere actie te ondernemen en de reeds gemaakte afspraak voor eind april blijft gewoon staan.

We gaan toch wel opgelucht huiswaarts. De volgende afspraken in het kader van controle van de trial, zijn vrijdag 25 maart, dinsdag 29 maart en donderdag 31 maart, maar gelukkig mag ik morgen voor mijn werk naar Rotterdam Emoticon die tong uitsteekt Knipogende emoticon.