A foggy day…

Vandaag krijgt Marijke om 9:30 uur haar chemo, zonder dat er bloed geprikt moet worden. Om er voor te zorgen dat we niet nog eens een uur moeten wachten voordat de apotheek in het ziekenhuis de kuur klaar heeft gemaakt, belt Marijke voordat we naar Rotterdam vertrekken even met de dagbehandeling van de Daniël den Hoed kliniek, zodat de chemo al klaar ligt als ze straks komt.

Het is onderweg best wel mistig, maar het levert nergens problemen op.

IMG_1905IMG_1902

We zijn keurig om 9:30 uur in Rotterdam, waar ik Marijke afzet en dan de auto ga parkeren.

Als is bij de dagbehandeling ben, zit Marijke gezellig te kletsen met lotgenote Marie-Jose en niet lang daarna worden we door Paola naar binnen geroepen. Na de nodige controlevragen wordt de PAC aangesloten en krijgt Marijke een bandje om haar pols met al haar gegevens; dit kan met een scanner worden uitgelezen.

IMG_1908IMG_1910

Dat Marijke haar ene been, ondanks de steunkous,  aanmerkelijk dikker is dan haar andere been is op onderstaande foto duidelijk te zien Denkende emoticon.

IMG_1909IMG_1912

De vloeistof loopt probleemloos de PAC in en het is nog geen 10:30 uur als de PAC wordt gespoeld.

IMG_1914

Marijke krijgt van Paola nog een evaluatieformulier mee inzake het thuis toedienen van Zometa en ze heeft nu een weekje “chemo-rust”, maar omdat ze volgende week een CT-scan moet laten maken, nemen we nemen afscheid van de dames met een “Tot volgende week”.

Hoewel het nog steeds mistig is, zijn we zijn om 11:15 uur weer thuis.