Alfabet anno 2014, Opa en Oma, 5 jaar jubileum, Sushi en Hondenoppas

Maandag

Vandaag een deel van de dag vanuit huis gewerkt en dat betekent dat ik ook weer eens een uitsmijter kan eten tussen de middag. Deze keer met ham, kaas, tomaat en uiteraard sambal.

IMG_2505

Vanavond gaat Marijke na maanden weer zwemmen en dat betekent vroeg eten, maar ook niet al te ingewikkeld; we kiezen voor roergebakken rode kool met een sudderlapje en röstirondjes.

IMG_2510

Hoewel Marijke rustig aan heeft gedaan, merkt ze toch dat haar knie weer opspeelt.

Dinsdag

Vanochtend tot 12:00 uur SMT’s bij een van mijn klanten en ‘s middags alvast voorbereidingen treffen om het jaarverslag 2013 te kunnen maken.

In de koffiehoek doe ik weer inspiratie op voor onze fotoshoot.

IMG_2515 IMG_2519

Op internet kwam ik onderstaande alfabet anno 2014 tegen.

IMG_2516

Vandaag eten we Gado Gado en dat is een van mijn lievelingsgerechten.

IMG_2517

Woensdag

Vandaag is onze schoondochter, Diana jarig; zij wordt vandaag 33 jaar en zij heeft voor menigeen een bijzondere verrassing in petto; zij kondigt aan dat onze Nick, vader gaat worden en dat levert haar nog veel meer gelukwensen op dan die ze ter gelegenheid van haar verjaardag al had gekregen. Uiteraard wisten wij dit al vanaf kerstmis 2013, maar zij wilde het nog even “geheim” houden, tot er meer zekerheid was.

IMG_2525

Vanavond eten we een omelet met spinazie en champignons.

IMG_2522

Diana en Nick wilden ons uitnodigen om op Valentijnsdag in Amsterdam te komen eten, maar dat gaat helaas niet, want Marijke gaat met Jamie naar Ladies of Soul in de Ziggo Dome. We spreken af dat we dan zaterdag naar Amsterdam komen; Marijke wordt door Jamie gebracht en ik kom vanuit Bergen op Zoom.

Donderdag

Vandaag weer diverse SMT’s bij een van mijn klanten; levert een goede samenwerking en open communicatie op, waardoor je kunt spreken van een win-win situatie.

Vandaag vieren Diana en Nick dat zij 5 jaar bij elkaar; wat gaat de tijd toch verschrikkelijk snel en naarmate je ouder wordt, lijkt het steeds sneller te gaan.

De inspiratie voor de themafoto komt vandaag van weer een succesvolle schaatsdag.

IMG_2524

Omdat Marijke er morgen op Valentijnsdag niet is, ga ik vandaag maar even op zoek naar een bloemetje en ik slaag prima bij Igor, waar ik ook nog een leuke beer meeneem.

IMG_2530

Omdat Marijke regelmatig luchtjes en Pandorra bedels krijgt, wordt het steeds moeilijker om iets origineels te vinden; ik ga deze keer voor hand gemaakte bonbons; het is zo druk in de winkel dat ik 20 minuten moet wachten, voordat ik aan de beurt ben, maar dat is het zeker waard.

IMG_2526IMG_2527

‘s Avonds eten we, zoals bijna elke donderdag een lekkere pasta en we sluiten af met een crème brulé; kan ik ook gelijk mijn brander eens uitproberen.

IMG_2531IMG_2532

Vrijdag

Nadat ik in de ochtend de nodige dossier heb weg gewerkt, lunchen we wat luxer dan anders. Marijke heeft Italiaanse bollen mee gebracht en die belegd met roomkaas en zalm.

IMG_2535

Nadat ik haar rond 15:45 uur op het station heb afgezet, ga ik verder met dag 5 van het reisverslag Marokko 2014; we hebben zo veel gezien en zo veel foto’s gemaakt, dat ik niet 1-2-3 klaar ben.

Ik maak ‘s avonds een Thaise curry en die staat echt in 10 minuten op tafel. Marijke had wok groente meegenomen en die is al gesneden, daarbij garnalen, die we nog in de vriezer hadden liggen; die even gewokt en daarna de currypasta erbij en tot slot een flinke scheur melk en je heb een complete maaltijd. Ik heb er deze keer voor gekozen om geen rijst erbij te eten en dat bleek ook niet echt nodig te zijn.

IMG_2540

Zaterdag

Nadat ik ben opgestaan, me maar eens gestort op de was; in de machine zit een fijne was, maar ik heb besloten om vandaag alvast het bed te verschonen en het beddengoed te wassen. Daarna het beddengoed in de droger, terwijl de fijne was nu staat te draaien. Marijke heeft ooit gezegd dat spullen met elastiek, zoals boxers niet in de droger mogen en omdat het niet echt lekker weer is en ik vanmiddag ook om 14:30 uur richting Amsterdam ga, hang ik de was maar op het droogrek in Marijke haar hobbykamer.

Marijke appt nog even dat ik de sokjes die we laatst gekocht hebben, moet meenemen.

 IMG_2542

Nadat ik Charlie heb uitgelaten, vertrek ik naar Amsterdam, waar ik rond de klok van 16:00 uur aankom. Marijke en Jamie komen zo’n 10 minuten na mij binnen. Tijd voor kadotjes!!

IMG_2547

IMG_2552

We hebben nu ook eindelijk de gelegenheid om de tuin in het echt te zien; het is prachtig geworden.

IMG_2550

Joris en Anita, die wij ook al weer 3 jaar geleden voor het laatst hebben gezien, komen met hun zoontje Menno, die net 6 maanden is, ook even langs.

IMG_2556

Nick laat gelijk zien hoe hij met kinderen omgaat; hij gaat Menno samen, helemaal op in een kinderfilm.

IMG_2558

Diana en Nick hebben samen besloten dat we vanavond sushi gaan eten.

Nick bestelt het e.e.a. en dat wordt binnen 30 minuten bezorgd. Het ziet er allemaal fantastisch uit en zo smaakt het dus ook. Er zitten diverse variatie tussen, zoals met gegrilde kip, die wij nog niet eerder hebben gegeten.

IMG_2561IMG_2562IMG_2565IMG_2567

We sluiten af met koffie en een lekkere Tom Pouce.

IMG_2570

We zijn uiteindelijk tegen 23:00  uur thuis en allebei moe. We kijken nog wel een serie, maar daarna is de energie op.

Zondag

Vandaag een heerlijke rustige dag; we lopen wat met de hond en ik kijk naar de wekelijkse marteling die Feyenoord op de grasmat legt.

Fien heeft ons ‘s ochtends laten weten dat ze vanmiddag even via Facetime contact wil hebben. Tegen 17:00 uur hebben we met haar en Aart contact.

IMG_2574

Wat blijkt, de zoon van Fien en Aart, Mark, gaat op 4 april 2014 trouwen en dat is precies in de week dat wij bij Fien en Aart en of wij er dan bezwaar tegen hebben dat zij 3 april naar Nederland vliegen en op 5 april weer terug komen. Natuurlijk hebben we daar geen bezwaar tegen. Vervolgens vragen ze of we in die periode op de hondjes willen passen; dat spreekt toch voor zich! We gaan ze op 3 april met de auto van Aart naar het vliegveld van Allicante brengen en halen ze op 5 april weer van het vliegveld op.