Controle bijwerkingen nieuwe chemokuur

IMG_7422

Vandaag heeft Marijke een afspraak in Rotterdam bij dr. Jager, maar ons is niet duidelijk of dit nu nog een afspraak is gebaseerd op de vorige kuur, want de huidige kuur loopt nog niet eens 14 dagen.

Marijke belt om die reden met Paola Veenstra, de senior Oncologische verpleegkundige van de Daniël den Hoed kliniek en zij weet te vertellen dat de afspraak gemaakt is om aan de hand van bloedcontrole vast te stellen of Marijke geen last krijgt van verandering van de bloeddruk en om het effect op het beenmerg te controleren, want als dat niet goed is, moet zij onmiddellijk stoppen Verraste emoticon.

Als ik om 13:00 uur terug kom uit Prinsenbeek, waar ik vandaag een Arbeidsdeskundig onderzoek heb gedaan, eet ik snel een broodje en na een kopje koffie vertrekken we dan om 13:40 uur naar Rotterdam, waar we om 14:15 uur aankomen en er zijn zo waar meerdere gratis parkeerplaatsen beschikbaar Verhitte emoticon.

IMG_7424 

Nadat Marijke zich heeft aangemeld, moeten we toch nog ruim een half uur wachten, voordat ze even voor 15:00 uur naar binnen mag om de PAC aan te laten prikken en een buisje bloed af te geven.

IMG_7426

IMG_7427IMG_7429

Daarna lopen we langs bij Balie B en Marijke moet zich melden bij kamer B8. Vervolgens staat er een afspraak gepland met Paola Veenstra, de senior Oncologisch verpleegkundige. Zij vraag Marijke hoe het is en hoe zij gereageerd heeft op de mededeling dat de vorige chemo niet meer werkt Denkende emoticon. Marijke benadrukt nogmaals haar klachten in en om de buik en Paola adviseert haar dit met dr. Jager te bespreken. Verder geeft Marijke aan dat ze, omdat de bestraling toch wel verlichting van de pijn in de heup heeft gegeven, zij alvast de morfine aan het afbouwen is.

Om 15:30 uur ga ik alvast bij kamer B8 zitten, maar dat blijkt achteraf niet nodig te zijn, want Marijke wordt uiteindelijk pas tegen 16:30 uur binnen geroepen. Dr. Jager vraagt ook hoe Marijke zich voelt en zij geeft zelf aan dat de bloeduitslagen goed zijn en dat Marijke door mag gaan met de kuur en dat betekent woensdag 30 augustus 2017 nogmaals 2 injecties en nog een week pillen slikken en daarna heeft ze een week “rust”. Vanwege de klachten, zal er een kweek gemaakt wordt om vast te stellen of te achterhalen is waar de klachten vandaan komen en zo ja, wat er dan aan gedaan kan worden om de pijn te verlichten.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor maandag 11 september 2017 en dr. Jager bepreekt dan met ons onze vakantieplannen, maar ze denkt dat de behandeling prima om de vakantie heen te plannen is.

Marijke maakt aan de Balie de vervolgafspraken en levert urine in om op kweek te laten zetten, terwijl ik de herhaalrecepten van de medicatie ophaal. Het is 17:00 uur als we naar de auto lopen en 45 minuten later zijn wij thuis, waar we gelijk een rondje met Charlie gaan lopen.