Controlebezoek na CT-scan

Vandaag krijgen we de uitslag van de CT-scan die vorige week is gemaakt en hoewel Marijke zaterdag al gezien heeft dat de tumormarkers zijn afgenomen, blijft het altijd een spannend moment.

Ik zet Marijke even voor 14:30 uur af bij de ingang en ga dan de auto parkeren. Als ik goed en wel zit, worden we al binnen geroepen. Dr. Jager vraagt hoe Marijke zich voelt en dan valt ze met de deur in huis: “Ik heb goed nieuws, de chemo slaat aan en de tumor in de lever, die aanzienlijk was, is behoorlijk geslonken”.

Als ze het scherm draait en de scan van juni en die van nu naast elkaar heeft, wordt ze gebeld en loopt ze even de kamer uit.

IMG_8263IMG_8265

Als ze even later terugkomt, laat ze zien dat de tumor eerst 10 cm was en deze is nu nog maar 3,5 cm en dat is natuurlijk fantastisch nieuws. De bijwerkingen zijn dragelijk en dat betekent dat de chemokuur voorlopig voortgezet wordt. Morgen start de 4de kuur en dan volgt er 26 augustus bloedafname en daarna wordt Marijke maandag 29 augustus gebeld door Paola Veenstra en krijgt ze te horen of ze door mag met de 5de kuur. In oktober zal er dan weer een CT-scan gemaakt worden.

IMG_8264

Dit betekent dat onze geplande vakantie naar Italië ook door kan gaan; een heerlijk vooruitzicht.

Terwijl Marijke de afspraken laat inplannen bij Balie B, ga ik de Morfine en Capecitabine halen bij de apotheek. Zoals we gewend zijn, laat dat even op zich wachten, maar om 15:15 uur, net nadat Marijke bij de apotheek binnen komt, is de ‘bestelling’ klaar en kunnen we naar huis. Als we Charlie hebben uitgelaten, drinken we buiten op ons terras, een heerlijk glas rode wijn; dat hebben we wel verdiend.

IMG_8266                IMG_8267