CT-scan, nota bene op zaterdag, ook niet zonder problemen

Omdat er 2 van de 3 scan-apparaten bij de Daniël den Hoed kliniek stuk zijn, is er een enorme wachtlijst om een CT-scan te laten maken, vandaar dat Marijke er vandaag, op  zaterdag, een moet laten maken in het Erasmus MC.

De afspraak is om 10:30 uur en we vertrekken om 9:30 uur en zijn zo maar 10 minuten te vroeg. Het parkeerterrein ligt er, begrijpelijk, bijzonder verlaten bij.

IMG_5374

In het ziekenhuis zelf, is het opvallend rustig en als we op de 2de verdieping bij de receptie van de afdeling Radiologie komen, is die met een rolluik afgesloten en hangt er een papier op, dat aangeeft de blauwe lijn te volgen en dat doen we dan ook en zo komen we op de juiste afdeling terecht.

IMG_5378IMG_5377

Als Marijke zich gemeld heeft, mag ze gelijk 2 bekertjes water drinken en wil de verpleegkundige een infuusnaald gaan zetten, waarop Marijke aangeeft dat zij een PAC heeft en die is er niet voor niks Verwarde emoticon.

De verpleegkundige geeft aan dat zij geen PAC mag aanprikken en gaat op zoek naar iemand die dat misschien wel mag, dan wel kan. Uiteindelijk komt er een verpleegkundige van de anesthesie, maar die blijkt ook geen PAC aan te kunnen prikken, maar zij kent wel weer iemand op 5 Midden, die dat misschien wel kan en die gaat zij even bellen.

Vervolgens wordt gevraagd of Marijke weet welke naald er gebruikt wordt en dat weten we, na alle problemen met aanprikken, inmiddels allebei, namelijk naald 20. Er komt een verpleegkundige, Merlijn, die Marijke meeneemt en even later is de PAC aangeprikt.

 IMG_5379IMG_5381

Nu kan de scan gemaakt worden en als dat klaar is, mag Marijke naar 5 Midden en zal Merlijn de naald ook weer verwijderen.

IMG_5384IMG_5385

Het is uiteindelijk 11:30 uur, als de naald verwijderd is en we weer op huis aan kunnen.

        IMG_5386       IMG_5388

We zijn al met al om 12:30 uur thuis; 3 uur van huis, voor een procedure die normaal niet meer dan 10 minuten in beslag hoeft te nemen. Het is voor een goed doel, zullen we maar denken Knipogende emoticon.