De eerste van 6 bestralingen

Vandaag zal Marijke om 11:30 uur haar eerste van in totaal 6 bestralingen krijgen en die zal plaats vinden bij Mantis, een van de vele ruimtes waar bestralingen worden gegeven.

De receptioniste laat Marijke vervolgens zien hoe zij voortaan zelf kan inchecken.

IMG_2689IMG_2691

Het is 11:40 uur als Marijke geroepen wordt. Ik lees ondertussen een tijdschrift op mijn iPad Pro.

IMG_2692

Als Marijke klaar is, komt een van de verpleegkundige en zij begint over de foto’s die k vorige week gemaakt heb; zij vertelt mij dat ze hier eigenlijk geen toestemming voor had mogen geven. Nu blijkt er nog geen beleid te zijn vast gesteld, maar ze vertelt me dat collega’s van haar op mijn blog gezien hadden dat die foto’s er stonden en dat niet iedereen op die manier via internet in de openbaarheid wilde komen en dat snap ik natuurlijk.

Ik bied aan om de foto van collega’s waar het om gaat zo aan te passen, dat de gezichten onherkenbaar zijn en dat aanbod wordt geaccepteerd.

Wie had nu kunnen denken dat er verpleegkundigen van de Daniel den Hoed zijn, die mijn blog lezen Verraste emoticon.

In Margriet 49 stond een caloriearm recept voor slasoep met Hollandse garnaaltjes en omdat dit ons wel wat leek, gaan we dat vanavond samen maken en als het lekker is, zetten we het gelijk Marijke’s Kookblog.

IMG_2716

Het recept is simpel en in 20 minuten kun je aan tafel.

IMG_2712       IMG_2701

IMG_2719IMG_2723

Het smaakt uitstekend en doet, omdat wij er bijvoorbeeld een gedroogd rood pepertje in hebben gedaan, een beetje Thais aan qua smaak; zeker voor herhaling vatbaar Emoticon die tong uitsteekt.