Eerste (werk)week van 2014

Omdat ik op vrijdag voor mijn werk niet heb kunnen doen, wat ik wilde doen, doe ik dat dus op zaterdagochtend.

Na het ontbijt, besteed ik wat tijd aan de diverse blogs en als we de hond willen uitlaten, wordt de bestelde sambal door TNT afgeleverd. 12 potten sambal Setan, dus voorlopig kunnen we weer even voort.

IMG_1153

‘s Avonds eten we Italiaanse bollen met brie en gedroogde tomaatjes; erg lekker.

We gebruiken de avond om wat series te kijken en naar muziek te luisteren. Om  00:30 uur gaan we naar boven, waar we nog een aflevering kijken van de Australische soap Winners and losers. Om 1:15 uur gaan we slapen.

Ook op zondagochtend weer veel te vroeg wakker en omdat Marijke nog steeds last heeft van haar knie, ga ik vast met Charlie lopen; het is nog schemerig.

IMG_1164

We ontbijten zoals vaak op zondag, met warme broodjes uit de oven, waarna we lekker een kop koffie drinken.

We zitten allebei met onze iPad te internetten en dergelijke. Marijke is druk bezig met een poster voor de Thema-avond over Uitgezaaide Borstkanker, die op 26 februari 2014 in het Getij in Bergen op Zoom gehouden zal worden, als ze mij vraagt hoe dr. Jager, de Oncologe die zal komen, voluit heet en omdat zij al op de laptop en de iPad schermen heeft open staan, zoek het het even op en dat levert deze leuke foto op.

IMG_1173

Uiteindelijk heeft ze een prachtig affiche gemaakt, dat op diverse plaatsen zoals de apotheek, het ziekenhuis ed. opgehangen zal worden. Er moeten minimaal 20 aanmelding zijn, anders komt dr. Jager niet.

Feyenoord speelt vanmiddag tegen Excelsior en de opbrengst van deze wedstrijd gaat helemaal naar het KWF; er zijn vandaag, mogelijk om die reden, 40.000 bezoekers. De wedstrijd is, zoals zo vaak dit seizoen, het aankijken absoluut niet waard, maar Feyenoord wint door een benutte vrije trap van Tony Vilhena met 1-0.

IMG_1174

We eten met kip gevulde tortilla’s uit de oven en het recept is terug te vinden op het kookblog.

IMG_1202

Maandag 6 januari zal ik voor het eerst sinds 3 weken weer eens op locatie bij de klant zijn, dus om 4:45 uur zal de wekker weer aflopen, dus we gaan om 23:30 uur slapen.

Nadat ik de ochtend bij Stichting JJC heb gewerkt, ben ik tegen de middag weer thuis, maar niet voor lang, want om 13:30 uur moet ik richting Lelystad, waar een belangrijke vergadering is, waarna we met de collega’s proosten op het nieuwe jaar. Vandaag bijna 600 kilometer gereden.

Dinsdag werk ik de ochtend vanuit huis, zodat ik tegen de middag de hond nog even kan uitlaten, want Marijke heeft met collega’s van de BVN een High Tea bij de Moor in Bergen op Zoom.

Ik heb 2 spreekuren in Rotterdam en mag daarna aansluiten in de file op de A16; de van Brienenoordbrug is open geweest, maar die is inmiddels weer dicht, maar het duurt ruim 15 minuten, voordat we eindelijk weer rijden.

IMG_1208

Woensdagochtend naar Rijswijk, waar ik 1 spreekuur heb en diverse telefonische spreekuren. Ik heb echter de oplader van de laptop thuis laten liggen en omdat ik gisteren in Rotterdam ook al op de accu heb gewerkt, is hij nu na ruim 3 uur leeg en dat betekent dat ik niet anders kan, dan naar huis gaan, want zonder laptop kan ik een voudig weg helemaal niets.

Marijke heeft ondertussen haar affiche voor de thema-avond klaar.

IMG_1215

Het resultaat mag er zijn; nu maar hopen dat er voldoende aanmelding binnenkomen.

IMG_1211

We eten vanavond Indisch en de bedoeling is dat het recept op het kookblog komt. We eten Gado-Gado, Satéh Ajam (kip saté) en Sambal Goreng Telor. Het vergt wat geduld m.b.t. het maken van de foto’s, maar het resultaat mag er wezen.

IMG_1244

Donderdag wederom in Rijswijk en na overleg met een van de management adviseurs, heb ik de rest van de ochtens Sociaal medisch Team, waarbij het verzuim met diverse afdelingshoofden, in aanwezigheid van hun divisie manager zal worden besproken. Het is een vruchtbare bijeenkomst en ik ga met een tevreden gevoel naar huis.

Vanavond gaan we pasta eten naar een eigen recept van mij. Omdat Marijke niet gek is op blauwader kaas en we daarvan zowel een zachte, als een harde uitvoering van hebben, heb ik besloten dit op de een of andere manier in de saus voor de pasta te verwerken; het smaakt voortreffelijk en het recept is te vinden op het kookblog.

IMG_1263

Vrijdagochtend vroeg op om al vast te werken, want om 9:00 uur moeten we naar het Erasmus Medisch Centrum, waar Marijke een botdichtheidsscan zal krijgen.

De zon komt laat op, maar het plaatje is zo prachtig, dat ik bij Wouw even de snelweg verlaat om foto’s te maken.

IMG_1268

De scan maken duurt ongeveer 30 minuten en we zijn dan ook voor de middag weer terug. Ik ga gelijk aan het werk en Marijke gaat boodschappen doen.

Vanavond hoeven we allebei niet te koken, want we hebben weer heerlijk Indisch besteld voor slechts 10 euro met zijn 2-en; geen geld en wederom erg lekker.

IMG_1270

We starten vanavond met een Deense serie, The Eagle, over een IJslandse politie inspecteur in Denemarken en dat bevalt prima.

Zaterdag wederom veel te vroeg wakker, dus eerst maar even wat gewerkt. Na het ontbijt help ik Marijke bij het opzetten van haar blog Hoop & Vrees en daarna werk ik het kookblog bij.

IMG_1276

Het opzetten van Marijke haar blog kost meer tijd dan ik verwacht had en ik had zo graag dit blog willen bijwerken.

IMG_1278

De dag vliegt voorbij en als we de hond uitlaten, pakken we nog even een mooie zonsondergang mee.

IMG_1279

We kijken een prachtige TV-film van de BBC: Thirteenth Tale waarna we naar muziek kijken en luisteren. We gaan uiteindelijk weer veel te laat naar bed; nu weer om 1:00 uur.

Vanochtend om 7:00 uur weer op en gelijk maar even 2 uurtjes gewerkt. Na een heerlijk ontbijt aan de koffie en dan allebei aan het werk op onze blogs. Het begint zo langzamerhand een echte hobby te worden.

Op Marijke haar laptop ook maar even Live Writer geïnstalleerd, want dat maakt het bijhouden van een blog tocht wel overzichtelijker.

IMG_1283

We eten vanavond lasagne volgens recept van Jamie Oliver; de foto’s voor het blog zijn klaar, maar dat wordt vanavond niet meer gepost op het kookblog. Hier alvast een foto, voordat de schaal in de oven gaat.

IMG_1313

We hebben van onze dochter de tip gekregen om de film About Time te gaan kijken; volgens haar een leuke en mooie film. We zullen zien.