Sonneveld, de musical, één-pan-pasta en training Falke & Verbaan

Maandag

Vandaag in alle vroegte naar mijn klant in Monster en dan na een aantal gesprekken met leidinggevenden weer naar huis, want Marijke werkt vandaag ook ‘s middags en gaat aansluitend naar het Getij en Charlie moet ook uitgelaten worden, dus ik werk de rest van de dag vanuit huis.

De Amaryllis staat in bloei en dat blijft prachtig om te zien.

IMG_1304   IMG_1303

Het zonnetjes schijnt en het is eigenlijk best aangenaam weer.

IMG_1324

Vandaag heeft Marijke haar trui helemaal klaar en ik moet gelijk aan haar vader denken, die moest lachen om haar handwerkvaardigheden op de middelbare school; hij zou haar nu eens moeten kunnen zien met al haar creatieve uitingen.

IMG_1327

Dinsdag

Vandaag staat in het teken van vergaderen. In het kader van de verzuimbegeleiding van mijn grootste klant, heb ik vandaag een aantal Sociaal Medische Teams (SMT), gesprekken waar langdurig en frequent verzuim besproken wordt door de leidinggevende, de adviseur van HRM en de arbeidsdeskundige. Altijd nuttige bijeenkomsten, waarbij we elkaar scherp houden.

Vanavond heb ik voor het eerst zelf Nasi Goreng gemaakt en dat is prima gelukt; het recept is te vinden op het Marijke’s Kookblog.

IMG_1351

Woensdag

Vanochtend heb in Rijswijk een aantal spreekuren met verzuimende medewerkers en aan het begin van de middag is er overleg met HRM, waar de strategie met betrekking tot langdurig verzuim besproken wordt. Ook vandaag bijzonder constructieve gesprekken gehad.

Vanavond eten we “Hollandse pot”, dat wil zeggen, zuurkoolstampot met rookworst. Marijke heeft voor de pittige variant van Unox gekozen en die blijkt erg lekker. We drinken er een lekker glas droge witte wijn bij.

IMG_1363

Na de koffie vertrekken we naar Schouwburg de Maagd, waar we vanavond Sonneveld, de musical gaan bekijken. Wat een geweldige voorstelling; een opeenstapeling van herkenning, waarbij in het kort ook het leven van Sonneveld de revue is gepasseerd.

IMG_1367

Donderdag

Vandaag eindelijk de tijd om me te bekommeren om de rapporten die nog geschreven moeten worden. Vanmiddag weer thuis werken en vanavond staat er een experiment op stapel; op internet vond ik een recept om pasta met toebehoren in één pan klaar te maken en behalve dat dit een leuk plaatje opleverde, was het erg lekker en vanaf begin tot het moment dat je aan tafel gaat, duurt slechts 20 minuten. Ook dit recept is terug te vinden op Marijke’s Kookblog.

IMG_1377 

Vrijdag

Vandaag wordt er bij mijn klant, in het kader van de verzuimbegeleiding, een training gegeven door Falke & Verbaan. Uitgangspunt bij het verzuimgesprek is niet het medisch model, waar de (bedrijfs)arts een belangrijke rol speelt en ook niet het model van belasting versus belastbaarheid, waar onder anderen de arbeidsdeskundige een belangrijke rol heeft, maar het gedragsmodel, waarin van de leidinggevende het een en ander gevraagd wordt en waarin de arbeidsdeskundige en de management adviseur een belangrijke, adviserende rol hebben. Lunchen doen we bij het restaurant dat zich op Rubroek bevindt en waar ook buurtbewoners tegen een redelijke vergoeding, heerlijk kunnen eten.

IMG_1388

De training is rond 17:00 uur afgelopen en omdat er rondom Rubroek veel éénrichting verkeer is, kom ik uiteindelijk op het Hofplein terecht, maar verder onderweg geen noemenswaardig oponthoud.

IMG_1389

Na een lekker glas wijn gedronken te hebben, staat de spinazietaart klaar en die smaakt zoals altijd, voortreffelijk.

We gaan een rustig weekend tegemoet, waarbij ik, omdat een van de twee NAS-en de printer niet benaderbaar zijn via Wifi, wat aan het netwerk thuis ga doen. Verder moet ik wat recepten toevoegen aan Marijke’s Kookblog en heb ik beloofd haar verder te helpen met haar eigen blog Dikke Roze Pech.

Zondag is er naast Utrecht – Feyenoord, natuurlijk Ajax – PSV en die beide wedstrijden wil ik wel graag zien.