Femke van Rossum bij Pauw

IMG_7289

Doordat Femkes open brief aan Mark Rutte door de Social Media is opgepakt, heeft dit voor een Tsunami aan aandacht gezorgd en uiteindelijk hebben regionale en vervolgens landelijke kranten het verhaal opgepakt en dat heeft er in geresulteerd dat Femke is uitgenodigd om vanavond bij Pauw haar verhaal te komen doen.

Maar tot haar grote verrassing werd zij ‘s middags door Mark Rutte elf gebeld, die haar uitlegde wat hij nu eigenlijk precies bedoeld had met zijn uitspraken.

IMG_7279

Een van de vragen van Pauw had betrekking op de opdruk van het shirt dat Femke droeg: “Wat betekent FDKK?”. Femke gaf gelijk het verlossende antwoord: “Fuck Die Kut Kanker”. De toon was gelijk gezet; hier zat een vrouw, die niet met zich laat sollen en die ergens voor staat.

IMG_7278IMG_7286

Al met al een goed verhaal en er is de nodige discussie gekomen met betrekking tot hoe de gezondheidszorg in Nederland de laatste jaren is afgegleden. De marktwerking, zoals die een aantal jaar geleden door de toenmalige minister Hoogervorst is geïntroduceerd, heeft geleid tot torenhoge kosten voor de burgers, terwijl de zorg niet of nauwelijks verbeterd is.