Geduld is een schone zaak

Vandaag moet Marijke al om 8:00 uur in de Daniël den Hoed kliniek zijn om bloed te laten prikken en daarom loop ik al even na 6:00 uur met Charlie buiten. Het is voor de verandering nu eens niet koud, maar nu regent het weer verschrikkelijk Bedroefde emoticon.

IMG_4207

Omdat ik nog moet tanken, vertrekken we om 7:00 uur. Het is onderweg heel rustig en zo zet ik Marijke even voor 8:00 uur af voor de hoofdingang, waarna ik een parkeerplekje ga zoeken. Als ik één rondje gemaakt heb, stapt er net iemand in zijn auto om weg te rijden; mazzel dus Verhitte emoticon.

Het ziekenhuis moet nog ontwaken, dat is duidelijk Knipogende emoticon.

IMG_4211IMG_4212

Het is 8:05 uur als Marijke naar binnen wordt geroepen. Ze moet nog even snel wat eten, zodat ze haar medicijnen kan innemen.

IMG_4213IMG_4214

Ook deze keer is er weer een nieuwe verpleegkundige en Marijke zou Marijke niet zijn, als ze zelf aanbiedt dat ze best de P.A.C. mag voelen en ook mag aanprikken.

IMG_4220IMG_4223

De verpleegkundige bevraagt Marijke o.a. ten aanzien van de pijn die ze elke dag heeft en als Marijke deze op een schaal van 0-10, waarbij 10 ondragelijke pijn is, met een 7 waardeert, gaat ze met de oncoloog overleggen of er niet meer of op een andere manier aan pijnbestrijding gedaan kan worden.

Het bloed wordt naar het laboratorium verstuurd, maar na een tijdje komt de verpleegkundige vertellen dat de buisjes niet allemaal zijn aangekomen; er moet één buisje nogmaals worden verstuurd Verraste emoticon.

Na verloop van tijd komt de mededeling de bloedwaardes goed zijn, maar nu is de vraag hoe lang er gewacht moet worden, voordat de chemo ook daadwerkelijk beschikbaar is. na lang wachten, het is inmiddels 11:15 uur, komt dan eindelijk de chemo.

IMG_4224

Nu moet bij Marijke eerst de ader worden voorgespoeld en dan kan rond 11:30 uur eindelijk de Vinorelbine er door en dat duurt alles bij elkaar nog geen 10 minuten, waarna de ader opnieuw moet worden doorgespoeld en dan wordt de P.A.C. losgekoppeld.

IMG_4226

Het is uiteindelijk even na 12:00 uur als we bij de auto zijn en even voor 13:00 uur zijn we dan thuis. De chemokuur zelf, inclusief het spoelen van de ader, duurt bij elkaar nog geen 45 minuten, maar we zijn wel in totaal 6 uur van huis Bedroefde emoticon.

Ondanks alles, is het uiteindelijk natuurlijk allemaal voor een goed doel Knipogende emoticon.