Laatste (geplande) bezoek aan de Daniël den Hoed kliniek in 2017

Vandaag heeft Marijke om 10:00 uur een afspraak in de Daniël den Hoed kliniek voor de 2e kuur in de 2e serie chemo’s en we vertrekken om 9:15 uur richting Rotterdam. Het is zoals de laatste dagen wel vaker het geval was, “soepkippenweer” en ik zet Marijke keurig om 10:00 uur voor de deur af, waarna ik de auto ga parkeren.

IMG_1460IMG_1461

Omdat er vandaag geen bloed geprikt hoeft te worden, heeft Marijke vanochtend al gebeld met het Behandelcentrum, zodat de chemo alvast geautoriseerd kan worden en we niet eerst weer een uur hoeven te wachten Lachende emoticon met rollende ogen.

Om 10:15 uur wordt ze naar binnen geroepen en mag ze plaats nemen op de stoel naast de kerstboom.

IMG_1462

De oncologisch verpleegkundige, Paola Veenstra komt, zoals altijd, even een praatje maken. Zij vraagt hoe onze vakanties was, feliciteert ons met onze trouwdag en vraagt wanneer onze kleinzoon nu ook al weer geboren wordt. Als zij van Marijke hoort dat de vocht in het rechter been nog steeds pijnlijk is en de kous van de Hema niet echt veel doet, belt zij eerst even met dr. Jager en vervolgens gaat zij zelf op zoek naar een passende oplossing.

IMG_1465

Even later komt ze terug meet een stapeltje TED-kousen en na wat meten, heeft Marijke nu een passende kous, tot aan haar lies. Paola geeft ook nog het advies om nog even met de fysiotherapeut in overleg te gaan.

IMG_1467IMG_1468IMG_1469

Het is nog geen 10:30 uur als de chemo gaat lopen en om 10:50 uur, wordt de PAC nagespoeld met Heparine en kunnen we naar huis.

Dit was voor 2017 het laatste (geplande) bezoek aan de Daniël den Hoed kliniek. 4 januari 2018 staat de volgende chemo gepland.