Met je eigen engel naar de hemel

Het stond al een tijdje op de planning om een keertje bij restaurant De Hemel te gaan eten. Op 19 september 2015 organiseren wij voor een aantal (oud)collega’s en hun partners een middag/avond in Bergen op Zoom en het plan was dan om hier te gaan eten. Omdat we vanavond naar het theater gaan en een collega van Marijke, vorige week hier heerlijk had gegeten, gelijk de stoute schoenen aangetrokken en voor vanavond 18:30 uur gereserveerd.

IMG_9129IMG_9136

Er is een benedenverdieping, waar ook de keuken en de bar is, maar als je met z’n tweeën bent, heb je boven keuze uit alleen maar tafels voor twee, met fantastische stoelen; zulke heerlijke stoelen ben ik in Nederland nog nooit in een restaurant tegen gekomen.

We bestellen een fles Zandvliet Shiraz Rosé en besluiten te kiezen voor het zéér uitgebreide, 3-gangen keuzemenu voor € 29,50 per persoon.

IMG_9118

We krijgen wit en bruin brood met huis gemaakte kruidenboter, die zo waar prima smaakte, en tapenade.

        IMG_9133IMG_9132

Wat ons verbaast, is dat de bovenverdieping, die aan ongeveer 40 mensen plaats biedt, rond 19:00 uur helemaal vol zit; wij gaan normaal gesproken nooit zo vroeg uit eten.

We kiezen als voorgerecht beiden voor de Runderpastrami, gevuld met Filet Americain van Maas IJsselrund met huisgemaakte piccalilly en oude Parmezaanse kaas.

IMG_9134

IMG_9135IMG_9138

Marijke kiest als hoofdgerecht voor de Ierse diamanthaas met rösti en een saus van roze peper.

IMG_9139

Hoewel dat mij ook heerlijk lijkt, kies ik uiteindelijk voor het licht gepekelde speenvarken met een loempia van kalfssukade en een honingtijmsaus.

IMG_9141 

Het smaakt allemaal fantastisch en het keuzemenu is zeker een aanrader. Niet alleen heb je redelijk veel keuze, maar de porties zijn ook groter dan we bij dergelijke menu’s gewend zijn Knipogende emoticon.

Het is inmiddels 19:45 uur en als we nu nog ons dessert moeten krijgen, blijft er eigenlijk geen tijd meer over om een kopje koffie te drinken Sarcastische emoticon.

Marijke neemt als dessert de bavarois van passievrucht met gecaramelliseerde ananas en limoncelloijs en ik ga, omdat de ingrediënten zo apart zijn, voor de tiramisu van advocaat, boerenmeisjes en bitterkoekjes.

IMG_9142IMG_9143

Er is inderdaad geen tijd meer voor een kopje koffie en ik als ik ga afrekenen, zie ik dat het ook beneden helemaal vol is en ik besluit dan ook maar gelijk een tafel voor 10 te reserveren voor zaterdag 19 september aanstaande Emoticon met brede lach. Na nog even de koks bedankt te hebben, willen ze wel op de foto, maar dan moet die foto wel op Facebook Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_9145

Het is uiteindelijk 20:20 uur als we aankomen bij de  CKB Theaterzaal, waar we vanavond een optreden zullen bijwonen van Margriet Sjoerdsma, die een Tribuut aan Eva Cassidy zal brengen.

We drinken nog snel een kop koffie, maar die is zo heet, dat we als laatste de zaal in komen en precies dan zitten we natuurlijk midden in de tweede rij, zodat iedereen voor ons moet opstaan Bedroefde emoticon.

IMG_9146

IMG_9150IMG_9154

IMG_9151

Het optreden duurt in totaal bijna 2 uur en wij hebben ons uitstekend vermaakt. Margriet heeft een prima (zang)stem, maar Eva Cassidy zelf heeft iets meer warmte in haar stem.

Als we thuis zijn, zetten we de cd Live at Blues Alley van Eva Cassidy op; dit was mijn eerste kennis making met Eva en haar laatste album, voordat zij op 2 november 1996 op 33-jarige leeftijd overleed.

Live at Blues Alley van Eva Cassidy

Al met al weer een fantastische avond gehad Verhitte emoticon.