My Funny Valentine

Vandaag is het Valentijnsdag, maar het is ook precies 41 jaar geleden dat Marijke en ik elkaar in Amsterdam in “Het Mannetje”, een kroeg op de Lijnbaansgracht, hebben ontmoet; genoeg inspiratie dus Knipogende emoticon.

Liefde is………. vandaag op de kop af 41 jaar mijn Valentijn:

M-oedig
A-ctief
R-espectvol
I-mponerend
J-oviaal
K-rachtig
E-erlijk

Valentijn

We hebben afgesproken niks aan Valentijn te doen, maar Marijke heeft een hele lieve 3D kaart voor mij gekocht en ik nu heb niks voor haar….. Emoticon die tong uitsteekt Knipogende emoticon.

IMG_3968IMG_3969

Als Marijke rond 18:30 uur aan het eten wil beginnen, kan ik haar eindelijk deelgenoot maken van mijn cadeau voor Valentijn; ik heb een tafel gereserveerd in een van onze favoriete restaurants, “De Hemel”.

IMG_3974           IMG_3988

Er is een heel leuk arrangement vanwege Valentijnsdag, bestaande uit een aperitief, een 3-gangen keuzemenu, een fles huiswijn naar keuze, een fles water en koffie met bonbons, maar wij kiezen er voor om uitsluitend het 3-gangen keuzemenu te nemen. Marijke neemt er een glas rode wijn bij en ik houd het op Bitter lemon.

IMG_3966

We zijn vandaag weer eens eensgezind in onze keuze en starten allebei met de Carpaccio van gemarineerde zalm met een kroketje van Hollandse garnalen en een limoen gember mayonaise.

IMG_3980

Het smaakt werkelijk voortreffelijk.

IMG_3982IMG_3981

Het hoofdgerecht bestaat uit kalfssucade met hertenfilet met een saus van kriekbier.

IMG_3984

Het vlees is voortreffelijk; mals en smaakvol.

Het dessert bestaat uit frambozenmousse, frambozenijs, chocolademousse en een frambozen tiramisu.

IMG_3986

Als we hebben afgerekend, krijgt Marijke nog een roos mee. Bij de auto gekomen, lukt het mij nog net om het cadeautje dat ik voor Marijke gekocht heb, op de stoel te leggen.

IMG_3992               IMG_3993

Het is een Pandora bedel die ik in december al had willen hebben, toen we 40 jaar getrouwd waren en een bedel met een hartje.

IMG_3996IMG_3999IMG_3997

Onder het genot van een kopje koffie kijken we samen naar Maestro.