Oudejaarsdag

Als ik beneden kom en de Jura aan zet, blijkt er wederom geen koffie, maar water uit te komen. Nu is de automaat inmiddels ruim 1 jaar in ons bezit en zijn er ruim 7.000 (dit is geen typefout Knipogende emoticon) kopjes koffie mee gezet, dus een serviceprogramma is waarschijnlijk aan de orde.

Nu had ik een tijdje geleden via het HT-forum iemand die ook een Jura Impressa S9 had en die liet het onderhoud doen door “een mannetje” Emoticon met brede lach. Dit doe mij overigens altijd denken aan de serie Vrienden voor het Leven, waarin collega Paul zijn goede vriend Eddie vaak uit de brand helpt door hem een adresje te geven van een broertje, een neef, een kennis of een ander mannetje dat hij kent Emoticon die tong uitsteekt.

Marijke gaat ondertussen, zoals elk jaar weer heerlijk oliebollen en appelflappen maken.

IMG_7844      IMG_7845

IMG_7842IMG_7843

Omdat ik niet meer weet om wie het nu precies ging even een de historie van het forum bekeken en uiteindelijk het telefoonnummer van “het mannetje” gekregen. Het blijkt te gaan om Jeffrey uit Drunen en als ik hem bel, kan ik gelijk langs komen. Op basis van hetgeen ik hem vertel, denkt hij inderdaad dat een volledige servicebeurt, waarbij diverse onderdelen (preventief) worden vervangen, de storing zal kunnen verhelpen en mocht blijken dat dit niet zo is, belt hij om te overleggen inzake eventuele aanvullende kosten. Ik stap dus om 12:45 uur in de auto om 45 minuten later in Drunen aan te komen.

IMG_7846

Jeffrey denkt een tot anderhalve week nodig te hebben; gelukkig hebben we thuis nog een Nespresso staan, zodat we niet zonder koffie hoeven te zitten.

Als ik om 14:30 uur weer thuis kom, heeft Marijke inmiddels ook zelf saucijzenbroodjes gemaakt en die smaken heerlijk.

IMG_7847

We zijn vanavond met zijn tweetjes en houden het bij wat tapas en een glas wijn, terwijl we naar de laatste aflevering van seizoen 5 van Downton Abbey kijken. Daarna luisteren we tot middernacht naar de Top 2000.