2014: Jaaroverzicht

2014 heeft zich vooral gekenmerkt doordat Marijke opnieuw aan een slopende chemokuur is begonnen. Daarnaast zijn wij 5 keer met vakantie geweest zijn, waarbij we voor de eerste keer Afrika en Azië bezocht hebben.

Januari

Deze maand 2 keer naar het theater geweest, waar we de musical Sonneveld gezien hebben, alsmede een komisch toneelstuk met John van Eerd. Marijke start haar eigen blog, Dikke Roze Pech. Verder wederom de actie van KWF, “Ik sta op tegen kanker” en op 25 januari verschijnt het interview dat Marijke heeft gegeven aan de Telegraaf, in de zaterdag bijlage. We zijn 8 dagen naar Marokko geweest en dat het was de eerste keer dat we een georganiseerde reis maakte, maar het is ons absoluut goed bevallen.

Februari

We gaan niet meer uitgebreid Vastenavond vieren, maar een keer op zondagmiddag vinden we allebei erg leuk. Een lotgenoot met uitgezaaide borstkanker, heeft er voor gekozen om, nu ze nog goed is, de regie volledig in eigen hand te nemen en we bezoeken de crematieplechtigheid.

Maart

Met 2 oud collega’s van het SFB uit eten geweest in Tilburg en daarbij een onterechte bekkeuring gekregen. Na wat heen en weer gemail, o.a. met bewijsmateriaal, zoals foto’s, is de bekeuring geseponeerd. Door het overlijden van weer een lotgenoot met uitgezaaide borstkanker, word ik heel hard geconfronteerd met de harde werkelijkheid, dat je uiteindelijk dood gaat aan uitgezaaide borstkanker. Ik maak een selfie zonder make-up en Twitter deze en maak 3 euro over aan Pink Ribbon.

April

We zijn een een week bij Fien en Aart in het Spaanse Barbarroja en daar vier ik ook mijn 61e verjaardag. Omdat de eisen m.b.t. handbagage steeds strenger worden, een Toshiba Ultrabook aangeschaft, die voortaan onze reisgezel zal zijn.

Mei

Heerlijk uit eten geweest met onze vast ploeg (oud) collega’s van Tredin en hun partner. Op 5 mei krijgt Marijke na een scan te horen dat er toch weer sprake is van een groei van de tumor in zowel de long, als de lever en dat betekent weer onderzoeken en waarschijnlijk opnieuw aan de chemo. Via de Iens dealdagen, gaan we heerlijk eten bij La Pucelle in Bergen op Zoom. We vertrekken vervolgens voor 3 weken naar Java en Bali en dat geeft ons voldoende mogelijkheden om e.e.a. even een plekje te geven. Op Bali gezellig gegeten mijn mijn oude baas bij het SFB, Carel van de Oever en zijn vrouw Caroline.

Juni

Op een crematie zegt iemand tegen mij dathij snapt dat wij geen plannen meer maken, maar dat heeft hij dan helemaal mis. Komend jaar zijn wij 40 jaar getrouwd en dat willen we vieren met een reis naar Australië. We gaan naar de eerste TGIF borrel en die is zeker voor herhaling vatbaar; na afloop gaan we eten bij het Strandhuys.

Juli

In het kader van het grote genieten, gaan we eten bij Librije’s Zusje en dat is een belevenis op zich. De maand wordt Marijke 64 jaar en dat vieren we o.a. samen met Jeannine en Ben bij Caruso in Roosendaal. De medicatie die Marijke krijgt, blijkt erg veel bijwerkingen te hebben en er wordt een nieuwe scan ingepland. Als Jamie haar hand op de zwangere buik van Diana legt en het kindje voelt bewegen, moet ze even een traantje weg pinken. We laten het huis aan de buitenkant schilderen en zijn minder geld kwijt dan 5 jaar geleden. Vlucht MH17 wordt boven Oekraïne neergeschoten en mijn collega Taufik Wanamarta overlijdt onverwachts tijdens zijn vakantie op Bali. Op de dag van de crematie gaan we samen met Anne-lies en Dick Westmaas, die we tijdens onze reis naar Indonesië hebben ontmoet, op de Grote Markt gezellig uit eten.

Augustus

Dag op bezoek in Hoorn, waar we met Jamie, Mike en de kinderen gezellig uit eten gaan, vlak voordat er een wolkbreuk los barst. Vervolgens naar Amsterdam om de kinderkamer te bekijken; onze kleindochter kan elke dag geboren worden. Op 23 augustus, de geboortedag van mijn schoonmoeder, gaan we traditiegetrouw uit eten bij de Bourgondiër. ‘s Avonds wordt onze kleindochter Dhara geboren.

September

Heerlijke vakantie gehad aan het Lago Magiore en in Piemonte; de enige keer dit jaar dat we met de caravan op pad zijn geweest. Marijke gaat voor de BVN/Pink Ribbon, ook nog naar een congres in Milaan.

Oktober

Bij controle is gebleken dat er nu ook sprake is van uitzaaiingen in de botten en dus moet de medicatie drastisch worden aangepast; Marijke moet weer aan de chemo. Als een soort van troost, gaan we uit eten bij Napoli, ons favoriete Italiaanse restaurant. Marijke zoekt een hele mooie grijze pruik uit en die zal nog in model geknipt gaan worden, zodra ik het haar heb afgeschoren. Marijke verleent op verzoek van de BVN medewerking aan een uitzending van EenVandaag.

November

De chemo kan pas gegeven worden na de APD (botversterking) en omdat dit niet klaar stond, zijn we uiteindelijk 6 uur in het ziekenhuis en kunnen we pas om 19:30 uur naar huis toe. Marijke heeft besloten dat zij nog actiever wil zijn voor de BVN en gaat optreden als Patient Advocate; zij moet daarvoor best veel doen, zoals cursussen volgen ed., maar ze is bijzonder gemotiveerd. Uiteindelijk moet haar prachtige grijze haar er aan geloven. De volgende dag kan ze haar pruik ophalen en die is zo mooi, dat eigenlijk niet te zien is dat het om een pruik gaat. We gaan gezellig uit eten met onze vrienden Thuul en Peter bij restaurant Napoli in Bergen op Zoom. Het is de maand van uit eten gaan, want we zijn uitgenodigd voor een 6-gangen diner bij Le Bouleau. De maand wordt afgesloten met een dagje filmen voor een promotiefilmpje voor de BVN.

December

Femke van Rossum, ook een lotgenoot met uitgezaaide borstkanker, is in een klap bekend als zij zich op haar blog rechtstreeks wendt tot de MP, Mark Rutte. Sinterklaas vieren we in Hoorn met de (klein)kinderen en dat is erg gezellig. Mijn bril gaat kapot en tot overmaat van ramp, rijd ik mijn rechter voorband aan gort, juist de dag voordat we naar Duitsland vertrekken om de kerstmarkt te bezoeken. Gelukkig is Auto Borchwerf heel klantvriendelijk en kan ik mijn winterbanden er om laten leggen. De 3 dagen in Keulen zijn geweldig. Marijke krijgt in januari 2015 een Port-a-cath; prikken gaat echt niet meer. Op onze trouwdag gaan we heerlijk eten bij la Pucelle, waarbij we gebruik maken van kortingsbonnen, die we van onze hulp Joke hebben gekregen. Vanaf 19 december hebben we allebei vakantie, maar op 22 en 29 december moeten we gewoon naar de Daniel den Hoed in Rotterdam. Filmpje voor de BVN is erg indrukwekkend; hadden we niet verwacht. Kerstavond voor het eerst in 30 jaar geen buffet met de Sievekingen; Marijke had er geen zin meer in. 1e Kerstdag thuis met zijn 2-en en 2e Kerstdag naar Amsterdam, naar Diana en Nick, waar ook Jamie en Mike zijn.

Al met al een bewogen jaar, dat is omgevlogen. Langs deze weg wens ik alle volgers van dit blog:

Awesome-sms-happy-new-year-2015